4. Česko-slovenská Fa konference: Niekoľko mojich skúseností vo svetle Tao

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Od praktizujúceho Falun Dafa zo Slovenska

Vážený Učiteľ, vážení praktizujúci,

často som uvažoval nad tým, že sa mi v dome a okolí stále dejú nedobré veci, ktoré ma oberajú o čas. Veci sa alebo kazia, alebo ich niekto poškodzuje, napríklad rozbitá strecha, poruchy na kúrení, poškodené auto, kaziaci sa počítač... Premýšľal som, prečo iní tieto problémy nemajú a spýtal som sa praktizujúcich na ich názor.

Podľa ich rád som pri vysielaní začal odmietať staré sily, ich usporiadanie a akékoľvek zasahovanie, a problémy v dome prestali. Potešil som sa, keďže som tým získal čas na prácu pre Dafa. S manželkou sme mali viac času čítať, cvičiť a objasňovať pravdu. Zúčastnili sme sa Hong Fa na východe Slovenska a tiež Dňa ľudských práv v Prešove. Bol som úspešný aj pri oslovovaní sponzorov.

Trvalo to však len do Vianoc, keď to zasa začalo. Na Vianoce o piatej hodine pri vysielaní spravodlivých myšlienok, ma vyrušil buchot na streche. Vysielanie som prerušil a povedal som si, že páchateľa tento raz dolapím, keďže pred pár mesiacmi mi už niekto strechu raz poškodil. Vyšiel som von a na dvore už stál vystrašený sused, ktorý mi hovoril, že pri odhadzovaní snehu počul buchot na mojej streche. Cez strešné okno sme to išli pozrieť a zistili sme, že tentokrát na streche nikto nebol, ale vypadli asi dve tehly z komína, asi z treskúcej zimy a vetra. To ma dosť nahnevalo, pretože v ten deň sa kazila aj drevo splyňovacia pec a komín ešte nie je až taký starý. Pomyslel som si, že nie je pokoj ani na Vianoce a ani mi nenapadlo hľadať vo vnútri.

Sused ma pozval dnu trocha si posedieť a zohriať sa. Sused sa zahrieval jahodovicou, ja čajom. Tak sme tam sedeli a znepokojene sme sa rozprávali o veciach, ktoré sa kazia, až ma z toho rozbolela hlava. Hlava ma bolela takmer celú noc, takže som nemohol spať. Poprosil som Majstra, aby mi pomohol, keďže som vedel, že som nejako klesol na úrovni.

Začal som sa pozerať dovnútra. Potom mi začali prichádzať myšlienky: Mám byť znášanlivý nielen k ľudom, zvieratám a rastlinám, ale aj k veciam, ktoré nás obklopujú vo svete Troch Ríš, či už sa kazia alebo nie, či sú hmatateľné alebo aj nehmatateľné, ako napríklad dobrá hudba, zlá hudba, svetlo, tma, ticho, hluk, zima, teplo.

Ako sa píše v knihe Falun Gong: „Vďačnosť a nenávisť, správne a nesprávne medzi svetskými ľuďmi sú riadené zákonmi tohto sveta; praktizujúci by sa nemali starať o tieto veci.“

Potom ma hlava prestala bolieť a zaspal som. Po tejto skúsenosti sa pozerám na veci a problémy úplne inak. Pochopil som, že všetko, čo sa deje, je vytvorené pre naše dobro. Podľa tejto kultivačnej skúsenosti a pozeraní sa dovnútra som pochopil, že nešlo len o zasahovanie ale aj o moju neznášanlivosť k materiálnym veciam, ktoré sa môžu pokaziť.

Po Vianociach som zistil, že som sa tejto mojej pripútanosti nezbavil úplne. Manželka mi pomáha a upozorní ma keď nie som pri probléme na sto percent pokojný. Táto skúsenosť mi však pomohla a vždy si na ňu spomeniem, keď niečo robím.

S manželkou si v kultivácii pomáhame. Upozorním ju, keď niečo robí nesprávne. S prekvapením zisťujem, že začala pomáhať aj ona mne, hoci praktizuje oveľa kratšie. Naša cesta nebola ľahká. Začiatkom roka sme mali manželskú krízu, zamilovala sa do iného. Bolo to ťažké obdobie. Šiel som na chvíľu do prírody. Tak to robím stále, keď mám problémy. Tam mi prišli myšlienky, že sa mám vrátiť, že to nič nie je a že mám manželke pomôcť. Manželka bola tým priateľom psychicky ovplyvňovaná a nevedela sa z toho dostať, aj keď potom chcela. Bolo jej zle, vyhľadávala liečiteľov, pri ktorých utratila aj dosť peňazí. Tí jej však nepomohli. Deň pred vystúpením súboru „Šen Jun“ jej zasa prišlo zle. Ležala na posteli a cesta do Bratislavy bola neistá. Začal som vysielať spravodlivé myšlienky na odstránenie všetkých zlých bytostí v nej.

Potom akoby niečo chcela vyvracať a bolo jej dobre. Na vystúpenie sme šli aj s deťmi. Súbor „Šen Jun“ ju veľmi ovplyvnil. Vystúpenie sa jej páčilo a zmenilo ju to natoľko, že za pár dní za mnou prišla, že sa chce naučiť cvičenia. A dala sa na praktizovanie. Zdravotné problémy pominuli.

Rada chodí aj na ranné čítanie cez Sonant, ale nečíta, pretože má z detstva menšiu rečovú chybu. Vtedy mala úraz hlavy ako ročná. Ja na ranné čítanie chodím podľa pracovných a podnikateľských možností.

Podnikám v chove akváriových rybiek. Mávame ich aj pätnásťtisíc kusov. Sú nielen krásne a zaujímavé, ale pomáhajú mi aj v kultivácii. Ako? Pomáhajú mi objasňovať pravdu, keď ich ľudia kupujú. Ale aj inak. V predchádzajúcom období sa mi darilo v podnikaní raz veľmi dobre a inokedy zas veľmi zle. Nevedel som, čím to je, až kým som sa nenaučil Falun Dafa. Vtedy som pochopil, že hneď ako sa mi začne dariť, mám súťaživé zmýšľanie, predvádzam sa aký som schopný, a straty a zisky neberiem zľahka. Nie som v súlade s prírodou a vesmírom.

Vieme, že: „Tao je cesta, ktorou sa riadi príroda a vesmír.“ Keďže som porušil tento princíp, rybky napadala buď neznáma baktéria alebo sa narušil mikrobiologický systém vo filtroch alebo niečo iné. Takže som spadol, naučil som sa znášať prehru, výsmech bohatých a slávnych podnikateľov a iné finančné trápenie. Prispôsobil som sa povahe vesmíru a zasa to bolo dobré. V súčasnosti mám už tieto pripútanosti za sebou a rybkám sa darí dobre. Nesnažím sa získavať nadbytočné peniaze, ale skôr čas pre Dafa a nechávať veciam prirodzený priebeh.

Vyššie uvedené je moje osobné pochopenie, upozornite ma prosím na prípadné nedostatky.


* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.