Ako som odstránila moju pripútanosť k sexuálnej túžbe

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Od praktizujúcej z Číny

(Clearwisdom.net) Mnohí ľudia sa chcú kultivovať a želajú si v kultivácii uspieť. Avšak mnohí pri tom zlyhali kvôli ťažkostiam, ktoré zažili, keď sa pokúšali odstrániť svoje pripútanosti. Spomedzi rôznych pripútaností sa ako najťažšia na odstránenie javí sexuálna túžba spolu so žiadostivosťou. Od starých čias až dodnes, bolo nespočetne veľa praktizujúcich, ktorí neobstáli v poslednej prekážke v ich kultivácii a boli okamžite zruinovaní. A tak vyšlo navnivoč desať tisíc rokov utrpenia, len preto, že nedokázali prejsť skúškou túžby a žiadostivosti.

Ako praktizujúca Falun Dafa som sa činila dobre v odstraňovaní mojej sexuálnej túžby. Vďaka tomu som bola schopná v kultivácii kráčať spravodlivou cestou viac než posledných 10 rokov. Tiež som sa dobre činila v troch veciach, ktoré by praktizujúci mali robiť. Rada by som sa teraz podelila s ostatnými praktizujúcimi s mojou skúsenosťou odstraňovania sexuálnej túžby, aby sme sa tak mohli spoločne zlepšiť.

Ako mladá som bývala veľmi jednoduchá. Vo vzťahoch s opačným pohlavím som bola veľmi obozretná. V roku 1995 som sa ako 30 ročná vydala. S manželom sme sa stretli, keď sme išli do kostola zapáliť vonnú tyčinku a uctiť si Budhu. Bola to naša bežná viera a snaha, ktoré nás dali dokopy. Počas druhého roku nášho manželstva, v roku 1996, sme obaja začali praktizovať Falun Dafa. V roku 1997 sa nám narodil syn a hneď potom sme s manželom skončili so sexuálnou činnosťou v našom manželskom živote.

Prečo sme si vybrali túto cestu? Pretože v tom čase som cítila, že sláva, zisk a emócie boli prekážkami k nášmu zlepšeniu sa v kultivácii, a mali by sme sa ich zbaviť tak rýchlo, ako je to len možné. Verila som, že čím skôr odstránime tieto prekážky, tým skôr sa zlepšíme. Ak sa nemôžeme oslobodiť z područia túžby po sláve, zisku a z emócií po dlhý čas, potom nemôžeme prekročiť túto úroveň po dlhý čas. Navyše, ako praktizujúci by sme sa mali ovládať a nasledovať štandardy Bohov. Kedykoľvek sa stretneme s problémom, mali by sme premýšľať o tom, ako by sa správali Bohovia pri riešení týchto záležitostí. Mali by sme sa správať tak ako oni. Preto som sa rozhodla odstrániť moju sexuálnu túžbu, ktorá praktizujúcim prekáža v zlepšení sa.

Celkom na začiatku si na to môj manžel veľmi nezvykol a niekedy pociťoval túžbu. Zakaždým som obmedzila sexuálnu túžbu a skazené myšlienky pomocou spravodlivých myšlienok a tisíc pohybov nahradila jediným neotrasiteľným činom. Takýmto spôsobom, vždy keď som sa ovládla, bola som schopná umierniť aj môjho manžela, mojou silnou vôľou, a tiež vďaka tomu, že môj manžel je takisto praktizujúcim. Po istom čase sa aj on tejto pripútanosti zbavil. Keď sa celkom vyslobodil z pút sexuálnej túžby, s vďačnosťou mi povedal: „Bolo to tvoje odhodlanie a silná vôľa, ktorá nás dostala z područia sexuálnej túžby. Inak by som bol ešte stále v stave sexuálnej túžby bez žiadneho zlepšenia.“ Počas posledných desiatich rokov sme s manželom žili v jednom dome; zlepšovali sme sa a kultivovali týmto spôsobom, bez toho, aby sme jeden do druhého zasahovali. Keď sme sa oslobodili od sexuálnej túžby, obaja sme sa cítili ľahko, akoby sa naše telá zbavili veľkej tiaže. Tiež sme sa cítili uvoľnene a pohodlne a naše mysle boli ako priezračná voda. Neočistili sa len naše telá, ale aj naše mysle sa pozdvihli.

Keď som o svojej skúsenosti hovorila s ostatnými praktizujúcimi, boli prekvapení. Niektorí ma chceli dobehnúť a niektorí si mysleli, že som zašla do extrému. Na to, či to je extrém sa pozerám takto: Pokiaľ ide o odstraňovanie týchto pripútaností, tých, ktorí ich nie sú schopní odstrániť by sme do toho určite nemali nútiť. Ale tí z nás, ktorí tieto pripútanosti odstrániť môžu, sa musia snažiť zlepšiť sa a neoddávať sa im. Mali by sme sa obmedzovať do toho stupňa, že sa budeme schopní ovládať. Nemali by sme mať myšlienky typu „dám si čas“. Iba keď sme na seba prísni, môžeme sa zlepšiť rýchlo. Niekto, kto je v tomto vždy nedbalý a zdôrazňuje, že si „dá čas“ sa bude zlepšovať veľmi pomaly.

Ohľadom odstraňovania sexuálnej túžby nám Majster dal prísne požiadavky, a varoval nás znova a znova pred odchýlením sa. Avšak Majster neustanovil žiadne špeciálne požiadavky na to, ako by zosobášené páry mali odstrániť sexuálnu túžbu; uviedol iba niekoľko princípov. Moje pochopenie je, že dôvod prečo Majster neuviedol žiadne špecifické požiadavky v tomto ohľade je ten, že praktizujúci majú rôzne úrovne charakteru. Aj keby Majster zaviedol súbor povinných pravidiel, praktizujúci by nemuseli nevyhnutne splniť požiadavky. Naopak, niektorí praktizujúci by mohli vnímať kultiváciu ako príliš ťažkú, a to by im mohlo zabrániť v získaní Zákona. A tak Majster neustanovil v tomto ohľade žiadne špecifické požiadavky. To hovorí o tom, že Majster nám naozaj dovoľuje zlepšiť sa postupne. To však neznamená, že by sme nemali postupovať vpred. Nemôžeme v tomto ohľade zvoľniť a nemali by sme si dovoliť neopúšťať naše pripútanosti po dlhý čas. Potrebujeme odstrániť rôzne pripútanosti. Ak nemôžeme odstrániť sexuálnu túžbu, môžeme sa dostať do nebezpečného spôsobu uvažovania, že je ťažké uspieť v kultivácii.

Pretože som bola schopná úplne odstrániť moje pripútanosti k sláve, zisku a sexuálnej túžbe, kráčala som hladko po mojej ceste kultivácie a Fa nápravy počas posledných desať rokov. Ku koncu roka 2000 som zobrala svojho syna potvrdzovať Fa na námestie Nebeského pokoja. Niesla som ho na pleciach, držiac banner nápravy Fa. Vydala som sa z mostu Ťin-šuej, potom som pochodovala smerom k policajným autám na námestie Nebeského pokoja. Obišla som námestie míňajúc policajtov a špiónov. Všetci ma jasne videli, ale ani jeden z nich sa ma neodvážil dotknúť, ani mi pozrieť do očí. Namiesto toho sa otočili a išli preč. Vtedy som naozaj pocítila silu toho, že „Jedno dobro môže premôcť sto ziel.“ (Zhuan Falun)

V lete 2001 som tri dni po sebe chodila do supermarketu rozdávať materiály objasňujúce pravdu. Na tretí deň som bola zatknutá policajtom v civile. Nakoniec iba prešiel oficiálnou procedúrou, opakujúc lži Čínskej komunistickej strany (ČKS) a nechal ma odísť. Bola som schopná čeliť takej nebezpečnej situácii, pretože som mala ochranu Majstra a mocnú silu Dafa. Ďalšou príčinou bolo odstránenie mojich pripútaností a kráčanie po spravodlivej ceste v kultivácii. Keď kráčame spravodlivou cestou, zlo nebude schopné nájsť žiadne výhovorky na to, aby nás prenasledovalo, dokonca aj keby chcelo.

Píšem o svojej kultivačnej skúsenosti, pretože by som sa chcela podeliť so všetkými, aby sme sa takto mohli spoločne zlepšiť. Nemám úmysel predvádzať sa, ani nechcem, aby moje správanie napodobňovali ostatní praktizujúci. Chcela by som len všetkým pripomenúť, aby sme boli v našej kultivácii na seba prísni. Veci, ktoré môžu byť spravené hneď, by sme mali urobiť a neodkladať ich na neskôr. Každá pripútanosť, každá ľudská myšlienka je veľkým bremenom. Všetky tieto bremená nám bránia v stúpaní. Praktizujúci, vyviňme veľkú snahu a zlepšime sa spoločne, aby sa tak každý praktizujúci Dafa mohol vrátiť do svojho vlastného raja, vlastného sveta a k svojmu pôvodnému, pravému ja, a naplniť náš sľub spred tisícok rokov. – „Dosiahnuť Dovŕšenie, vrátiť sa späť s Majstrom.“ (Hong Yin, neoficiálny preklad)

Zdroj: http://clearwisdom.net/emh/articles/2008/6/26/98474.html

* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.