46-ročná žena v provincii Shandong umiera na následky mučenia

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Miesto olympijskej súťaže v jachtingu, Qingdao

Pani Xiao Sumin pred mučením a po mučení.
NEW YORK (FDI) - Informačné centrum Falun Dafa sa dozvedelo, že 46-ročná žena, ktorá bola 21 dní ilegálne zadržiavaná a mučená, umrela na následky zranení a bola spopolnená 21. júna 2008.

Pani Xiao Sumin je 3163. nasledovníčkou Falun Dafa, ktorá umrela na následky prenasledovania v Číne, hoci očakávaný počet obetí je mnohonásobne vyšší. Pani Xiao bola z mesta Pingdu v provincii Shandong, približne 80 km severne od Qingdao, miesta jachtárskych súťaží pekinskej olympiády 2008. Táto čínska provincia sa tiež vyznačuje štvrtou najväčšou úmrtnosťou praktizujúcich Falun Gongu pri ich mučení bezpečnostnými zložkami za ich vieru.

"Provincia Shandong je nebezpečným miestom, ak ste praktizujúcim Falu Dafa. Smrť pani Xiao zrkadlí nevysvetliteľné, neopodstatnené obavy z Falun Gongu," uvádza hovorkyňa Informačného centra Falun Dafa, pani Gail Rachlin. "Toto úmrtie vrhá veľmi tmavý tieň na nadchádzajúce Olympijské hry."

Zdroje v Číne uvádzajú, že 30. mája polícia Úradu 610 mesta Pingdu nezákonne zadržala pani Xiao Sunmin a pani Sun Shujie. Kým boli obe ženy zadržiavané na úrade pre apely v meste Pingdu, ich rodiny nemali dovolené navštíviť ich.

Zdroje ďalej uviedli, že pani Xiao bola podrobená nepretržitému mučeniu po dobu takmer dva týždne, a následne ju vzali v kritickom stave do nemocnice Haici Qingdao v meste Qingdao. Nikdy sa však už nezotavila z následkov mučenia a umrela 21. júna, po troch týždňoch od jej prijatia do nemocnice. Jej telo bolo okamžite spopolnené a urnu s popolom poslali jej rodine. Zostala po nej 1 malá dcéra. Miesto pobytu pani Sun je stále neznáme.

Predchádzajúce správy o násilí

Zdroje odhalili, že pani Xiao bola od júla 1999 neustále prenasledovaná. Miestna polícia ju neustále sledovala a obťažovala. Pri niekoľkých príležitostiach bola pani Xiao ilegálne zadržaná, bitá a mučená. Pri jednej príležitosti ju dozorcovia kopali a bili, pričom jej udierali hlavu o stenu.

Domov pani Xiao bol predmetom častých nezákonných prehliadok a polícia z policajného oddelenia mesta Pingdu a policajnej stanice mesta Guxian ukradla alebo inak ilegálne skonfiškovala jej osobný majetok a hotovosť. Keď bola pani Xiao nezákonne zadržiavaná v záchytnom centre mesta Pingdu v auguste 2007, dozorcovia ju plánovali poslať do núteného pracovného tábora, avšak na protest proti ilegálnemu zadržiavaniu zahájila protestnú hladovku. Prepustili ju len potom, keď bol jej stav kritický. Bezpečnostný personál sa často týmto spôsobom zbavuje zodpovednosti za zdravie zadržiavaných.

Zdroj: http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2008/7/30/99382.html

* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.