Oprášenie usadeného prachu (2. časť): Smutný kráľ drakov

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Siao Lien

Hovorí sa, že v istej oblasti kolosálnej nebeskej klenby žil kráľ drakov. Bol skutočným kráľom drakov, teda vlastne, kráľom drakov a kráľom svojej úrovne. Prešlo už veľa rokov, no v jeho svete neexistovali city nízkej úrovne. Nebolo tam utrpenie či smútok a všetci boli šťastní a veselí. Vo svojom svete mal mnoho detí a vnímajúcich bytostí. S pánmi a kráľmi z rôznych častí vesmíru príležitostne zvolal Fa konferenciu, aby pohovorili o tom, ako najlepšie vládnuť na svojej úrovni.

Postupne však zistil, že jeho svet už nie je taký čistý a nádherný, ako býval. Všetko na nebesiach je vyrobené zo zlata, on však zistil, že veci v jeho svete sú matnejšie, hoci boli zo zlata. Tiež si všimol, že jeho vnímajúce bytosti sú menej nesebecké. (Ten časový úsek by sa nám mohol zdať veľmi krátky, ale prešli miliardy rokov, kým sa stala táto zmena) Často schovávali cenné veci a naučili sa veci skrývať. Ich telá už neboli také čisté a priehľadné ako boli na začiatku ich sveta.

Starý kráľ drakov dosť zosmutnel. Ten smútok nebol ľudský smútok, ktorý je hnaný citom. Bola to obava o seba samého a jeho vnímajúce bytosti. Cítil sa trochu bezmocný, pretože vedel, že táto situácia sa týka veľmi mnohých vecí a nebolo v jeho silách vrátiť to späť. Radil sa preto s pánmi a kráľmi iných svetov na rôznych úrovniach a každý z nich mal rovnaký pocit. Mnoho kráľov povedalo: "Tento problém možno vyriešiť len potvrdením Fa na najnižšej úrovni. Ale najnižšia úroveň je najhorším miestom a v tom svete je mnoho ilúzie a mnoho utrpenia. Okrem toho môže byť pre nás dosť veľký problém vrátiť sa." Ako hovorili o tejto veci, z najvyššieho neba pomaly zostúpil obrovský Budha, sprevádzaný nádhernou hudbou, Falunami, lotosmi - nikdy predtým nič také nezažili. Mnoho víl rozhadzovalo okvetné lístky kvetov. Tá scéna bola veľkolepá, že sa to ani nedá popísať:

V ruke koleso otáčajúce sa
Pod jeho nohami lotosový kvet
Jeho majestát otriasa nebom a zemou
Jeho súcit žiari pre všetky bytosti.

Všetci králi a páni rýchlo padli na kolená. (Toto je prvý raz čo sa to v histórii stalo. Predtým týmto kráľom vzdávali pocty ich vnímajúce bytosti ako aj oni sebe navzájom, ale nikdy nekľačali pred žiadnym Budhom. Ale keď videli Svätého Kráľa Kolesa Zákona, pokľakli bez zaváhania.) Počuli, ako obrovský Budha povedal jasne a nahlas:

Šíry vesmír prešiel tisíckami kálp
Všetky vnímajúce bytosti sa odchýlili od neba a zeme
Keď chcete zachrániť tie bytosti, choďte do troch ríš
Naplňte večný veľký sľub!

Svätý Kráľ Kolesa Zákona povedal opäť: "Pôjdem nadol do ľudského sveta zachrániť všetky vnímajúce bytosti. Každý, kto chce ísť so mnou, môže podpísať prísľub. Keď sa skončí náprava Fa, všetko bude večné." Starý kráľ drakov povedal rýchlo: "Ja s tebou pôjdem." Niekoľko ďalších pánov tiež vyjadrilo svoju túžbu ísť nadol do ľudského sveta. Ako hovorili tieto slová, objavil sa zvinutý pergamen, podobný tomu, ktorý používa cisár na písanie nariadení. Zaznamenal všetko, čo povedali. Niektorí z nich váhali a báli sa ísť nadol do ľudského sveta. Starý kráľ drakov a iní bohovia teda išli nadol do ľudského sveta. Na začiatku len pozorovali, aby sa rozhodli, kde a kedy sa reinkarnujú. Počas tohto obdobia pozorovania sa starý kráľ drakov stretol s nebeskou bytosťou, ako to bolo popísané v predchádzajúce časti.

Zdroj: http://www.zhengjian.org/zj/articles/2005/11/25/34725.html

* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.