USA: Čínska komunistická šou na oslavu mučenia na javisku v USA?

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Ľudia, ktorí prežili mučenie hovoria, že podujatie organizované CCTV v Severnej Amerike má za cieľ urážať, zraňovať a zastrašovať.

NEW YORK (FDI) - Ľudia, ktorí prežili mučenie a zajatie v čínskom notoricky známom systéme gulagov povedali informačnému centru Falun Gongu o temnej stránke programu podujatia na oslavu čínskeho nového roku organizovaného CCTV pod názvom "Rovnaká pieseň", ktoré sa bude konať v Severnej Amerike.

Toto podujatie na plagátoch figuruje ako oslava a má sa podľa všetkého konať vo viacerých mestách USA a Kanady. Ako svoj námet používa čínsky hit "Rovnaká pieseň" (Tchong Ji Šou Ke) a je zjavne politicky motivovaná, namierená proti praktizujúcim Falun Gongu. Zdroje z prvej ruky vysvetľujú, že táto pieseň je na prvých miestach programu mučenia a vymývania mozgov, ktorý prebieha v systéme čínskych gulagov a väzení.

"Toto je niečo ako zvrátená víťazná pieseň Čínskej komunistickej strany (ČKS). Zajatí praktizujúci Falun Gongu sú nútení spievať ju pod hrozbou násilia. Nespievať ju s ostatnými znamená žiadať si o bitku, rany od elektrických obuškov alebo nútené kŕmenie fekáliami. Keď sa podarí nejakú obeť úplne zlomiť, väzenské úrady to 'oslavujú' tým, že spievajú dookola 'Rovnakú pieseň. Pre tisícky ľudí je to pieseň bolesti a zúfalstva a nemala by mať miesto v našej spoločnosti," hovorí hovorca FDI pán Erping Čang. "Máme tiež dôvod nazdávať sa, že tieto podujatia CCTV sú zamýšľané na dodanie legitimity piesne v Číne a budú potom ukazované v gulagoch na podloženie lži o tom, že 'celý vonkajší svet tiež prenasleduje Falun Gong.'

Tí, čo prežili gulagy povedali FDI, že pieseň je spojená s obrovskou traumou pre nich a pre stovky tisíc takých ako oni, ktorí boli v Číne podrobení zväčša násilnej "myšlienkovej reforme". "Prenasleduje vás, keď ju započujem, vzbudzuje vo mne veľkú bolesť a smútok," povedal jeden z priamych svedkov. Pieseň sa tiež stala symbolom moci štátu nad duchovnými veriacimi, používaný ako zastrená vyhrážka tými, čo to organizujú.

FDI je hlboko znepokojená voľbou motívu a piesne zo strany CCTV a odkazom, ktorý vyšle mnohým komunitám Falun Gongu v Severnej Amerike. "Je zamýšľaná, aby nám do duší vohnala strach" povedala jedna z obetí. Iní ju popisujú rôzne ako "výsmech", "oslavu moci" a niečo analogické ku "páleniu krížov Ku-Klux-Klanom...ale len tu sa ju snažia spraviť pre publikum príťažlivou." CCTV bolo hlavným médiom v kampani na odstránenie Falun Gongu v Číne a na diskreditovanie tejto duchovnej praxe vo východných krajinách.

FDI sa nazdáva, že ČKS využíva slobodu prejavu poskytovanú v USA na cieľ zastrašovania, zraňovania a urážania a žiada úrady USA a Kanady, aby vyšetrili túto záležitosť a zvážili súdny zákaz tejto piesne. FDI ďalej žiada miesta, kde bude prebiehať podujatie CCTV, ako napríklad Radio City Hall v New Yorku, aby vzali do úvahy, že pieseň a jej drsný odkaz odcudzí a zraní členov spoločnosti. Hodnoty zakódované do tejto piesne sú úplne v rozpore s tými, čo platia v demokratickej spoločnosti a nie je pre nich miesto, aby sa oslavovali na javisku.

# # #

SPRÁVY - 13. január 2006 Informačné centrum Falun Dafa, www.faluninfo.net

* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.