Prekonávanie sebauspokojenia

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Od Bi Lian

(Clearwisdom.net) V uplynulých troch týždňoch som opakovane premeškala časť ranného skupinového cvičenia Falun Gongu, pretože som vstala neskoro. Nastavila som si budík na mojich troch mobilných telefónoch na najvyššiu hlasitosť, ale buď som ich nepočula, alebo som ich vypla a zasa zaspala. Keď som konečne vstala, čas sotva postačoval na rannú meditáciu. Niekedy mi nezostávala ani hodina času na meditáciu, než prišiel čas vysielať spravodlivé myšlienky. Po vysielaní spravodlivých myšlienok som mala len 30 minút času na cvičenie meditácie v stoji, než som sa musela naraňajkovať a ísť do práce. Ďalšie ráno som potom znova zmeškala budík a ranné cvičenie. Cítila som sa so sebou veľmi nespokojná. Ako som mohla tak zlenivieť?

Včera v noci som mala sen, v ktorom som videla dve armády, ako bojovali na život a na smrť. Obe strany utrpeli veľké straty na životoch a vážne zranenia. Stála som tam a ľahostajne som sa pozerala na ich boj, keď zrazu prišla povodeň a odniesla mŕtvych aj živých vojakov. Potom som počula hlas, ako sa ma pýta: „Prečo si ich nešla zachrániť?“ a ja som odpovedala: „Mali predurčené, že zomrú.“ Tie slová vyšli z mojich úst okamžite. Prebudila som sa v šoku, a už som nebola ospalá. Bolo 3:50 ráno. Okamžite som vstala z postele a zacvičila si päť cvičení.

V to ráno som cítila veľkú ľútosť, vždy keď som si spomenula na ten sen. Keď som sa predtým považovala za toho, čo robí dobre tri veci, stala som sa spokojnou so sebou a používala som svoje malé úspechy, aby som zakryla svoje problémy. Niekedy som mala dokonca takúto smiešnu myšlienku: Možno nie som najlepšou kultivujúcou, ale som prinajmenšom lepšia ako niektorí. Ohľadom objasňovania pravdy a nabádania ich, aby vystúpili z ČKS a jej organizácii, som sa uspokojila, keď som dosiahla svoju dennú kvótu, ktorú som si pre seba určila a prestala som venovať pozornosť tým, čo ku mne prichádzali. Niekedy som ich dokonca odbila s výhovorkou, že som zaneprázdnená. Navyše, mala som predstavu, že bude ľahšie presvedčiť úplne neznámeho človeka, aby vystúpil z ČKS, ako priateľov a kolegov. Kvôli tomu mnoho mojich kolegov, bývalých spolužiakov a priateľov nevystúpilo z ČKS, pretože som nevenovala dostatok úsilia tomu, aby som s nimi pohovorila. Utešovala som sa myšlienkou, že iní praktizujúci ich jedného dňa vyhľadajú. Považovala som zachraňovanie vnímajúcich bytostí za prácu, ktorú treba spraviť. Nerobila som to z ne-sebeckosti a altruizmu. Sen mi ukázal moju sebeckosť a ľahostajnosť. Niet sa čomu čudovať, že som nedosiahla vysokú úroveň vo svojej osobnej kultivačnej praxi. Keď som hľadala vonku, aby som zlepšila svoj kultivačný stav, už som tým ukázala, že nechápem jeden princíp kultivačnej praxe.

Včera som sa rozhodla, že napravím svoj kultivačný stav, aby som to nemusela v budúcnosti ľutovať. Dvaja klienti navštívili moju kanceláriu. Objasnila som obom pravdu a presvedčila som ich, aby vystúpili z ČKS a jej organizácií. Konečne som sa rozhodla, že objasním pravdu vedúcemu svojho oddelenia. V minulosti som sa obávala, že by to mohol ohlásiť svojmu vedúcemu, vôbec som neočakávala, ako som sa od neho dozvedela, že už dostal materiály Falun Gongu objasňujúce pravdu. Už dávno chcel vystúpiť z ČKS, ale nevedel ako. Keď mi vzrušene hovoril o dlhom zozname zločinov ČKS, takmer som sa rozplakala.

Dnes ráno som sa zobudila o 3:50 ráno a zacvičila som si všetkých päť cvičení, mala som jasnú a čistú myseľ. Pri praktizovaní meditácie v sede som vôbec nerozmýšľala o bolesti. Mala som len jednu myšlienku: Nezložím nohy, kým bude hudba hrať.

Nesmiem zvoľniť a stať sa ľahostajnou, kým sa neskončí náprava Fa.

Čínska verzia: http://www.minghui.org/mh/articles/2007/7/13/158734.html
Zdroj: http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2007/8/3/88263.html


* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.