Dodatočné informácie o tom, ako bola pani Gao Rongrong umučená na smrť (Fotografie)

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

(Clearwisdom.net) (od reportéra Minghui) Naše zdroje nás informovali, že pani Gao Rongrong bola 6. marca 2005 zatknutá blízko Veľvyslanectva Spojených Štátov v okrese Heping mesta Shengyan. Praktizujúci Sun Shiyou, ktorý bol s ňou, bol tiež zatknutý. Sun Shiyouve súčasné miesto pobytu je neznáme. Po smrti pani Gao Rongrong riaditeľ miestneho úradu 610, zamestnanec z núteného pracovného tábora Masanjia a zástupca sekretariátu Komisie Akadémie výtvarného umenia Luxun, navštívili dom pani Gao Rongrong a prinútili rodinu, aby jej telo okamžite spopolnili. Akonáhle bolo jej telo v pohrebnej sieni Wenguantuan, členovia rodiny pani Gao Rongrong boli výrazne nabádaní k tomu, aby jej prestali preukazovať úctu. Polícia sledovala okolie domu pani Gao.
Gao Rongrong


1. Gao Rongrong bola tajne držaná v nútenom pracovnom tábore Masanjia odvtedy, čo ju zatkli

Po zatknutí bola Gao Rongrong tajne držaná v nútenom pracovnom tábore Masanjia. Členovia rodiny pani Gao zavolali riaditeľke tábora, Su Jing, ktorá na začiatku kategoricky poprela, že tam zadržiavajú pani Gao. Matka pani Gao išla viackrát do Masanjia. Su Jing to už napokon nemohla dlhšie predstierať a prezradila, že pani Gao poslali 6. júna 2005 na pohotovostnú izbu Fakultnej nemocnice.

12. júna bola pani Gao Rongrong v kóme a neodpovedala na vonkajšie podnety. Keď jej členovia rodiny prišli do nemocnice všimli si, že ju sledovalo 20 ľudí. Zašli až tak ďaleko, že sa často pred matkou pani Gao pýtali lekára kedy zomrie.

2. Lekár mal podozrenie, že Gao Rongrong bola predávkovaná škodlivými drogami

Lekári prezradili, že snímok mozgu ukázal, že mozog pani Gao Rongrong vyzeral abnormálne. Lekár mal podozrenie, že abnormalita bola zapríčinená tým, že ju predávkovali škodlivými drogami. Jej členovia rodiny žiadali, aby im vrátili všetky jej lekárske záznamy z Masanjia a Fakultnej nemocnice. Táto požiadavka bola zamietnutá bez vysvetlenia.

3. Stupňovanie prenasledovania a úmysel zatajiť pravdu

Počas troch mesiacov potom, čo bola Gao Rongrong unesená a stratená, personál organizácií, ktoré v tom boli zapletené, vrátane núteného pracovného tábora Shenyang Zhangshi, núteného pracovného tábora Masanjia, súdu provincie Liaoning a kancelárií nútených pracovných táborov provincií dával stále rovnakú odpoveď: "Neznepokojujte sa, zákon tvrdo potrestá zodpovedných! Nemusíte už viac hľadať. Choďte domov a čakajte! Naši vedúci stále posudzujú prípad. Zdržanie tento raz nemalo nič spoločné s Gao Rongrong. Posudzovanie sa zameriava na ľudí, ktorí ju zatkli. Len čo sa vyriešia tieto otázky, pôjde domov. Potom budeme hovoriť o liečbe jej nôh. Musíme sa rozhodnúť, či sa mala liečiť doma alebo či by sme ju mali liečiť tu. O tomto všetkom sa porozprávame neskôr." Nikdy nikto zainteresovaný a z tých, čo to vedeli, nespomenul, že Gao Rongrong držala hladovku a že veľmi zoslabla.

Zasvätenci nám povedali, že s ohľadom na predchádzajúcu záchranu Gao Rongrong ostatnými praktizujúcimi Falun Gongu sa úrady sa obávali, že ich zločiny budú zverejnené po celom svete. Luo Gan, riaditeľ hlavného úradu 610 bol osobne zainteresovaný. On a Číslo 26 Ministerstva verejnej bezpečnosti to považovali za dôležitý prípad. Bezpečnostný úrad mesta Shenyang vytvoril "Špeciálnu pracovnú skupinu." Založili špeciálnu kanceláriu a miestnosť na vypočúvanie v malej bielej budove núteného pracovného tábora Zhangshi. Všetci praktizujúci, u ktorých mali podozrenie, že boli v styku s pani Gao Rongrong, sem boli premiestnení na vypočúvanie. Zverejnili ich mená na web stránkach a sledovali týchto praktizujúcich, aby ich v najpríhodnejšom čase uniesli.

Koncom februára a začiatkom marca 2005 bol každý, kto sa zúčastnil záchrany Gao Rongrong unesený a poslaný do núteného pracovného tábora Zhangshi a odtiaľ do ženského núteného pracovného tábora Masanjia a núteného pracovného tábora Shenxin. Medzičasom utajili miesto pobytu Gao Rongrong, potom čo ju opäť uniesli 6. marca. Rodičia Gao Rongrong sa vrátili do Shenyangu z výletu mimo mesta a zistili, že Gao sa stratila. Úradníci z verejného bezpečnostného úradu Shenyang, podriadené úrady Heping a miestna polícia sa len vyhovárali na vyššie miesta a odmietli prezradiť, kde sa nachádza. Jej bývalý zamestnávateľ, Akadémia výtvarného umenia Luxun, dokonca koncom marca vydala falošný dokument, v ktorom uvádzajú, že pani Gao Rongrong opustila Čínu.

Uniesli tiež praktizujúceho Falun Gongu, Sun Shiyou, ktorý bol v tom čase s Gao. Boli blízko Veľvyslanectva Spojených Štátov, nachádzajúceho sa v okrese Heping, meste Shenyang. Nikto nevie, kde sa nachádza. Jeho žena Dong Jingzhe bola kruto prenasledovaná v Masanjia a držala hladovku skoro štyri mesiace. Pani Dong Jingzhe údajne pri mučení zlomili nohy.

V marci 2005, rodičia Gao Rongrong išli do núteného pracovného tábora Zhangshi pátrať po situácii Gao. Shi Fengyou, ktorý mal na starosti vymývanie mozgov im povedal, " Nápravno výchovné centrum Zhangshi neprijalo Gao Rongrong, ale videl som Gao Rongrong v nemocnici Masanjia." Avšak neskôr toto vyhlásenie zmenil a povedal, že videl Gao Rongrong, keď odviedol Dong Jingya (iná unesená praktizujúca Falun Dafa) do núteného pracovného tábora Masanjia. Shi Fengyou uviedol, "Situácia je pod kontrolou. Nemusíte hľadať ďalej. Jej nohy ešte nie sú v poriadku. Nemôže ešte stáť rovno. Keď bude všetko v poriadku, pošleme ju domov. Darí sa jej dobre."

Otec Gao Rongrong sa opýtal: "Bol Luo Gan zainteresovaný v tomto prípade?" Shi Fengyou odpovedal: "Luo Gan vydal rozkaz, keďže táto záležitosť má príliš veľký celosvetový dopad. Nechajte nás 'dobre to zvládnuť."

Starí rodičia Gao Rongrong išli opäť do núteného pracovného tábora Masanjia. Nikto sa s nimi neodvážil stretnúť. Iba po intenzívnom naliehaní sa s nimi stretla manažérka Su Jing. Su Jing povedala, "Dá sa povedať, že Gao Rongrong je v Masanjia, i keď tu nie je osobne." Povedala, že nevidela Gao Rongrong, keďže príslušné úrady ju vypočúvali.

Začiatkom apríla starí rodičia pani Gao navštívili Masanjia opäť. Našli Su Jing a opýtali sa na hladovku Gao Rongrong. Su povedala: "Všetko je teraz dobré. Je veľmi dobré." Matka pani Gao sa opýtala: "Nepovedali ste, že ste nevideli Gao Rongrong? Ako si môžete byť taká istá, že je dobre?" Su zopakovala, "Informovali ma o tom. Viem to."

Opýtali sa, kde je Gao Rongrong a požiadali, aby ju mohli vidieť osobne. Su Jing odmietla žiadosť a povedala im, aby išli domov. Povedala, že musia počkať na inštrukcie od tých na vyšších stupňoch, ktorí majú na starosti jej prípad.

Rodina Gao Rongrong išla do Masanjia veľakrát žiadať o to, aby ju mohli vidieť a o jej prepustenie. Zástupkyňa menom Zhao sa s nimi zakaždým stretla. Raz sa matka Gao Rongrong opýtala na zlomené nohy Gao a žiadala, aby ju mohla vidieť. Zhao povedala: "Darí sa jej dobre. Nemusíte si robiť starosti s nosením jedla." Matka opäť navrhovala, že by chcela zobrať pani Gao domov, aby jej vyliečila nohy, Zhao tvrdila: "Nemôžeme ju pustiť domov v stave v ktorom je teraz. Spoločenský dopad by nebol dobrý."

Prenasledovanie je skutočným dôvodom negatívneho dopadu na spoločnosť a s tým spojený medzinárodný dopad. Napriek tomu, Čínsky komunistický režim, ktorý je primárnym zločincom v prenasledovaní, nielen neskončil s nátlakom a s neľudským zaobchádzaním s praktizujúcimi, ale tiež zvýšil svoje úsilie, aby zakryl pravdu a výrazne zvyšoval prenasledovanie. Navyše obvinil obete z toho, že majú negatívny dopad na spoločnosť. Toto je zreteľný charakteristický rys zločineckej a samovládnej povahy Čínskej komunistickej strany (ČKS).

4. Používanie výhovorky "Nariadenia zhora" a spolupráca v prenasledovaní

Členovia rodiny pani Gao vynaložili veľa úsilia na jej hľadanie, vrátane vyžadovania informácií od relevantných vládnych úradníkov. Povedali úradníkom, "Pani Gao bola znetvorená šokmi od elektrických obuškov; zlomili jej nohy pri mučení. Vinníci neboli doteraz potrestaní. Pretože je vážne zranená, podľa pravidiel núteného tábora by nemala byť zadržiavaná."

Shi Fengyou z núteného pracovného tábora Zhangshi, Su Jing, zástupkyňa riaditeľa Zhao z núteného pracovného tábora Masanjia a úradníci z oblastného súdneho oddelenia a kancelárie núteného tábora, všetci povedali, že zákon potrestá vinníkov. Povedali rodine, aby išla domov a čakala na viac informácií a že "autority zhora" ešte nevyniesli súd. "Teraz Gao Rongrong nemá problémy; ľudia, ktorí ju zatkli, majú problémy, ale nie pani Gao. Pošleme ju domov, akonáhle sa prípad uzavrie. Okrem toho prediskutujeme otázku liečenia jej nôh - či ju liečiť najskôr alebo ju poslať domov a liečiť tam." Od začiatku do konca vyšetrovaní nikto nespomenul, že pani Gao držala protestnú hladovku a bola počas rozhovorov v kritickom stave.

6. júna 2005, členovia núteného pracovného tábora Masanjia poslali pani Gao z väzenskej nemocnice Dabei v meste Shenyang do pridruženej nemocnice Čínskej lekárskej univerzity č.1 na pohotovostnú starostlivosť.

Avšak, keď 10. júna rodičia pani Gao prišli do Masanjia, aby ju navštívili, riaditeľ väzenskej nemocnice Dabei menom Wang, im povedal, "Nechceli sme ju sem priniesť, ale keďže sme dostali "príkaz zhora", museli sme. Budeme dodržiavať všetky príkazy, ktoré dostaneme o tom, či vás nechať, aby ste ju navštívili alebo kedy ju prepustiť." Nikdy nespomenul, že v tom čase bola pani Gao v kritickom stave a poslali ju do pridruženej nemocnice č.1.

5. Úmyselné zapríčinenie smrti pani Gao

Úmrtný list pani Gao Rongrong


12. júna 2005 okolo deviatej doobeda, po obdržaní oznámenia, členovia rodiny pani Gao išli do nemocnice. Uvideli pani Gao s dýchacou trubicou na ústach - bola v bezvedomí a vychudnutá. Všetky jej orgány zlyhávali. Jej tvár, obzvlášť ľavá strana, bola stále pokrytá jazvami od elektrických obuškov.

Jeden z členov rodiny mal lekárske znalosti. Príbuzný si ihneď uvedomil, že výživa pani Gao bola nedostatočná - v skutočnosti živiny nezodpovedali jej stavu. Členovia rodiny sa zhodli na tom, že telo pani Gao bolo zoslabnuté, pretože dlhý čas nejedla. Lekár pohotovostnej izby, ktorý mal na starosti prípad pani Gao povedal: "Bola v kritickej situácii už keď sem 6. júna prišla."

Členovia rodiny pani Gao sa spýtali dozorcov z núteného pracovného tábora Masanjia, ktorí boli v izbe: "Prečo je v takomto stave? Prečo ste nám to neoznámili skôr?" Všetci dozorcovia povedali, že oni práve začali pracovať pre pracovný tábor, takže nevedia nič o pani Gao.

Medzičasom niektorí prenasledovatelia navštívili okolie domu pani Gao. Povedali susedom pani Gao: "Pani Gao Rongrong drží protestnú hladovku a zomiera."

16. júna 2005, pani Gao zomrela v pohotovostnej izbe pridruženej nemocnice Čínskej lekárskej univerzity č.1. Keď zomrela, mala iba 37 rokov. Tí istí prenasledovatelia, spomínaní predtým, ktorí tvrdili, že "vyššie autority" nevyniesli súd v tomto prípade, teraz vyvíjajú nátlak na členov rodiny pani Gao, aby spopolnili jej telo a zničili všetky dôkazy mučenia.
Dohoda o uložení pozostatkov Gao Rongrong


6. Wei Ershen, zástupca riaditeľa Vysokej školy výtvarného umenia Luxun, je tiež zodpovedný

Pracovný preukaz pani Gao na Vysokej škole výtvarného umenia Luxun


Wei Ershen, zástupca riaditeľa Vysokej školy výtvarného umenia Luxun, je tiež zodpovedný za smrť pani Gao. Wei je predstaviteľom Národného ľudového kongresu a zástupca riaditeľa čínskej Asociácie výtvarného umenia. Jednoducho preto, že pani Gao objasňovala pravdu študentom na Vysokej škole výtvarného umenia Luxun ju Wei nechal uniesť a preniesť do núteného pracovného tábora Longshan, kde bola znetvorená. Členovia jej rodiny potom viackrát žiadali Weiho o pomoc.

Doposiaľ ich Wei ako zástupca riaditeľa Kolégia a predstaviteľ Národného ľudového kongresu, úplne ignoroval. Hovorí sa, že Wei často cestuje do zahraničia ako turista.
Vysoká škola výtvarného umenia Luxun


Kontaktné informácie Vysokej školy výtvarného umenia Luxun

Vysoká škola výtvarného umenia Luxun sa predtým volala Vysoká škola výtvarného umenia Yanan Luxun, ktorá bola založená v roku 1983. Vysoká škola výtvarného umenia Luxun sa v súčasnosti nachádza v oblasti High-Tech rozvoja v Nanhu, v meste Shenyang.

Adresa: č.19 ulica Sanhao, oblasť Heping, mesto Shenyang, provincia Liaoning, 1 10003

Telefón: 86-24-23932651

Fax: 86-24-23930671

Adresa pridruženej strednej školy: č.146 ulica Wanghuazhong, oblasť Dongling, mesto Shengyang, 110045

Dvaja prenasledovatelia priamo zodpovední za smrť pani Gao:

Tang Yubao: zástupca oddielu Dva, muž, okolo 47 rokov, policajné identifikačné číslo 2116065, býva na ulici Xinggong, nocľaháreň súdneho úradu v oblasti Tiexi. Páchateľove identifikačné číslo 12697. Predtým ako bola pani Gao znetvorená, Tang zapríčinil smrť praktizujúcej pani Wang Xiuyan. Pani Wang bola 52 ročná obyvateľka oblasti Shenhe, mesta Shenyang.

Vedúci oddielu Dva: Jiang Zhaohua

http://www.clearwisdom.net/emh/special_column/death_cases/death_list_1000.html#94

Nútený pracovný tábor Longshan, mesto Shenyang

Adresa: Lizigou 97, obvod Zhujia, okres Dongling, mesto Shenyang, provincia Liaoning, PSČ: 110173 Hlavná telefónna ústredňa: 86-24-24760033

Li Fengshi: riaditeľ pracovného tábora, 40 ročný, býva blízko južného trhoviska Shima v okrese Heping

Oddiel Dva: 86-24-24761745, 24761735, 24760033 kl. 8222

Wang Jinghui: riaditeľka Oddielu dva, žena, 40 ročná

Vedúci skupiny oddielu dva: Jiang Zhaohua, Wang Jichang, Wang Chunmei a ostatní

Oddiel Jeden: 86-24-24760624, 86-24-24760033 ext. 8212, 86-24-24760033 ext. 8213

Yue Jun: riaditeľ Oddielu jeden, muž, 33 ročný

Yang Min: zástupkyňa Oddielu jeden, žena, 30 ročná

Vedúci správy tábora: Wei Mintang, Jiang Yubo, Wang Xuetao, 86-24-24761735

Zhang Xiaoqiu: vedúci úseku hygieny

Li Wuyi: lekár pracovného tábora

Súdny výbor mesta Shenyang

Adresa: ulica Severný Heping, mesto Shenyang, provincia Liaoning, PSČ: 110014

Zheng Chaoquan: riaditeľ súdneho výboru

Zhang Xiansheng: zástupca riaditeľa súdneho výboru

Li Rongchen: riaditeľ správy núteného pracovného tábora súdneho výboru

Telefón: 86-24-22852378, 22855022, 22825808

Liu Bo: vedúci divízie, 86-13804006266(číslo na mobil), 86-24-22855027(kancelária)

Ji: vedúci divízie, 86-24-22855027(kancelária)

Oddelenie sekretariátu: 86-24-22824660

Oddelenie organizácie: 86-24-22855034

Oddelenie propagandy: 86-24-22700704

Pod stavom teroristickej politiky Čínskej komunistickej strany (ČKS), Úrad 610 systematicky vykonával Jiang Zeminove príkazy "očierniť ich (praktizujúcich Falun Gongu) povesť, zruinovať ich finančne, zničiť ich psychicky," a "umučenie praktizujúcich na smrť bude ohlásené ako prípady samovraždy, neidentifikovať ich telo, spopolniť ich na mieste." Následkom toho bolo mnoho praktizujúcich umučených na smrť alebo zranených. Boli rozorvané nespočetné rodiny a stovky z tisícov praktizujúcich boli prinútení opustiť domov a žiť v chudobe, aby sa vyhli uväzneniu. Milióny členov rodín praktizujúcich, priateľov a kolegov bolo podrobených rôznym stupňom vymývania mozgov a mnoho ich bolo prinútených do zapojenia sa do prenasledovania. Napriek množstvu informačných blokád bolo cez mimovládne zdroje overené, že viac ako 2 600 praktizujúcich Falun Gongu zomrelo kvôli prenasledovaniu. Toto sú iba prípady, ktoré neboli utajené. Medzi nimi bolo okolo 55% žien a okolo 57% žien malo nad 50 rokov.

Zdroj: http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2005/7/2/62495.html

* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.