Pán Guo Shijun bol umučený na smrť; Polícia bez povolenia spopolnila jeho telo

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

(Clearwisdom.net) 26. marca 2005 sa úrady v meste Harbin až natoľko vyľakali kvôli videozáznamu o smrti umučením pána Guo Shijin-a, ktorý bol uverejnený na stránkach Minghui/Clearwisdom, že mestská polícia, polícia oblasti Nangang a dvaja úradníci prevzali prípad. Proti želaniu rodiny spopolnili telo pána Guo 29. marca 2005.

Pán Guo Shijun bol praktizujúcim Falun Gongu v meste Červená vlajka, oblasť Harbin, provincia Heilongjiang. Mestská polícia mesta Shuangcheng ho zatkla za rozdávanie materiálov objasňujúcich pravdu vo februári 2004. Bol zadržiavaný jeden rok v nútenom pracovnom tábore mesta Changlinzi oblasti Harbin, kde bol mučený elektrickými obuškami, železným kreslom a inými zariadeniami. Polícia ho neprepustila, kým nebol na pokraji smrti. Umrel o osem dní neskôr, 9. februára 2005. Jeho telo bolo úplne pokryté strašnými temnými a modrými podliatinami.

Potom ako sa objavil na internete videozáznam odhaľujúci smrť pána Guo, policajné oddelenie oblasti Harbin, výbor mestského poľnohospodárstva, policajné oddelenie mesta Nangang, policajná stanica dediny Červená vlajka a pravdepodobne oddelenie národnej bezpečnosti v noci na 29. marca 2005 spopolnili jeho telo. Navyše úradníci začali intenzívne pátranie po zdroji videozáznamu. Vyjadrili svoje odhodlanie nájsť človeka zodpovedného za únik správ, namiesto toho, aby vyšetrovali zločincov, ktorí umučili pána Guo na smrť.

3. apríl 2005

Zdroj: http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2005/5/14/60739.html

* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.