Rodina praktizujúceho Falun Dafa, pána Tao Hongsheng-a utrpela tragédiu (fotografia)

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

(Clearwisdom.net) Praktizujúci Falun Dafa, pán Tao Hongsheng a pani Yu Fengyun z mesta Shijiazuang, provincia Hebei boli opakovane prenasledovaní miestnymi úradníkmi. V dôsledku toho bol 20. septembra 2000 pán Tao umučený na smrť a jeho žena pani Yu Fengyun je stále vo väzení. Niekoľko posledných rokov boli ich dve dcéry na sebe navzájom závislé, aby vôbec prežili.

Pán Tao, jeho žena a ich dve dcéry, slečna Tao Lili (teraz 24 ročná) a slečna Tao Yufei (teraz 20 ročná) žili v meste Shijiazuang, Severná cesta Xiuhuan č. 2, Budova 2, Sekcia 2, č. 501. Pán Tao pracoval v Národnom bezpečnostnom ústave mesta provincie Hebei a pani Yu bola ženou v domácnosti. V roku 1996 začala celá rodina praktizovať Falun Dafa. Ľadvinová choroba pána Tao sa zlepšila a gynekologická choroba pani Yu sa stratila bez lekárskej liečby. Boli šťastnou rodinou, kým nezačalo prenasledovanie. 20. júla 1999 začal Jiangov režim svoje zúrivé prenasledovanie Falun Gongu.

Pán Tao a jeho rodina mali prospech z praktizovania Falun Dafa a verili, že prenasledovanie sa deje len preto, že vláda nepozná pravdu o Falun Dafa. Ako tisíce iných praktizujúcich, pán Tao a pani Yu išli do Pekingu apelovať za Falun Dafa a kvôli tomu museli znášať nekonečné ťažkosti a všemožné mučenie.

V decembri 1999 pán Tao, jeho žena a ich dcéra slečna Tao Lili išli do Pekingu apelovať za Falun Dafa. Hneď ako prišli na Námestie nebeského pokoja, všimli si ich policajti v civile. Keď pán Tao rozvinul transparent, skupina policajtov v civile k nim pribehla a násilím ich vtlačila do policajného auta. Potom ich vzali do veľkého domu s múrom po troch stranách a železnými tyčami pozdĺž štvrtej strany. V dome bolo zadržiavaných viac ako sto praktizujúcich. Polícia potom brutálne mučila praktizujúcich. V Pekingu bol studený december a polícia mučila praktizujúcich liatím studenej vody na ich krk. Tiež fyzicky a verbálne napádali praktizujúcich, urážali Učiteľa Li a pálili pred nimi Dafa knihy.

Popoludní bola rodina p. Tao presunutá do pobočky úradu Shijiazuang v Pekingu. Jeden policajt sa opil a povrazom šľahal dcéru pána Tao, kým nebola pokrytá sinkami. Nasledujúceho dňa boli všetci traja členovia rodiny poslaný späť do mesta Shijiazuang. Pracovisko pána Tao ho udržiavalo mimo jeho ženy a dcéry tým, že pani Yu a slečna Tao Lili boli zadržiavané na policajnej stanici v Xijiao. Pri pokuse prinútiť jeho ženu aj dcéru vzdať sa Falun Dafa a povedať polícii, kto organizoval aktivity apelu, sa im polícia vyhrážala a pokúšala sa ich nalákať na vidinu materiálneho zisku. Počas tohto času ich najmladšia dcéra, ktorá bola na prvom stupni strednej školy bola doma sama. Škola slečny Tao Lili jej zakázala zúčastniť sa na skúške. Musela sa tiež starať o rodinu, kým boli jej rodičia zadržiavaní.

Na policajnej stanici pani Yu Fengyun držala niekoľko protestných hladoviek, ktoré trvali viac ako mesiac, aby protestovala proti ilegálnemu zadržiavaniu. Následne bola prepustená.

7. januára 2000 bol pán Tao odsúdený na tri roky nútených prác a bol prepustený zo zamestnania. Rodina stratila svoj jediný zdroj príjmov a musela sa spoliehať na obmedzené úspory, ktoré mali. Toto pani Yu a jej dcéram sťažilo život, keďže jej dcéry boli ešte v škole. Avšak toto nebolo také ťažké zniesť, na rozdiel od neustáleho obťažovania a vyhrážok od polície. Na "citlivé dni", ako výročia veľkých udalostí a veľkých politických zhromaždení, polícia "pozvala" pani Yu na policajnú stanicu. Ak odmietla prísť na policajnú stanicu, nariadili niekomu, aby ju uniesol. Raz bola pani Yu a jej najmladšia dcéra doma, keď prišla polícia a odvliekla pani Yu z jej domu. Nedovolili jej ani obliecť si kabát alebo topánky, hoci bola zima. Dcéra plakala a pokúšala sa zabrániť polícii v unesení pani Yu, avšak bezúspešne. Takéto únosy boli u praktizujúcich na dennom poriadku. Teraz zakaždým, keď zazvoní pri dverách zvonček alebo zazvoní telefón, obe dcéry sa vyľakajú. Prenasledovanie ich poškodilo fyzicky aj duševne.

17. septembra 2000 nútený pracovný tábor Shijiazhuang, 2. divízia oznámila pani Yu, že jej manžel je hospitalizovaný. Ona a jej dcéry boli touto správnou šokované, nakoľko pán Tao bol zdravým človekom odkedy praktizoval Falun Dafa. Prečo je teda na smrteľnej posteli potom, ako ho zadržiavali v pracovnom tábore menej ako rok? Všetky tri sa ponáhľali do nemocnice a zistili, že pán Tao je vychudnutý. Bol tiež príliš slabý na to, aby mohol hovoriť, ale aj tak bol spútaný a pod dozorom. Toho istého dňa pani Yu priviedla svojho muža domov v nádeji, že sa postupne spamätá. Bohužiaľ pán Tao nečakane umrel na tretí deň po návrate domov. Jeho smrť bola pre rodinu ťažkým úderom, najmä pre najmladšiu dcéru.

Jedného rána v auguste 2000 sa obe dcéry prebudili a zistili, že pani Yu nie je doma. Zdalo sa im, že niečo nie je v poriadku a čakali, kým sa vráti, ale neukázala sa počas celého popoludnia. Na tretí deň prišli z policajného oddelenia mesta Xinhua policajti s úmyslom vykonať nelegálnu prehliadku domu. Dve dcéry zamkli dvere a nevpustili ich dnu. Policajti čakali viac ako hodinu, kým odišli.

Dcéry uvideli svoju matku až o dva roky neskôr. Potom čo pani Yu odsúdili na nútené práce, najmladšia dcéra sa musela väčšinu času o seba doma starať sama, pretože jej staršia sestra sa nemohla zo školy často vracať. Keď mali nejaký čas, dcéry navštívili svoju matku a priniesli jej veci, ktoré mohla potrebovať. Nútený pracovný tábor im však nedovolil vidieť pani Yu, pretože praktizovala Falun Gong. Veci, ktoré doniesli svojej matke, boli otvorené a prezreté. Počas tohto času boli všetky rodinné úspory minuté a dvom dcéram sa podarilo prežiť len s finančnou pomocou dobrých ľudí a iných praktizujúcich Falun Dafa. Tiež finančne pomáhali najstaršej dcére dokončiť jej vzdelanie.

Potom čo bola pani Yu zadržiavaná v pracovnom tábore dva roky, dcéry ju išli vyzdvihnúť. Kvôli krutému mučeniu, ktorým trpela, bola pani Yu len kosť a koža a jej dcéry ju sotva mohli spoznať. Počas zadržiavania trpela všemožným mučením, ktoré zahŕňalo bránenie v spánku, neustály dozor, nedovolenie používania toalety, fyzické a verbálne týranie za robenie cvičení Falun Gongu.

Keď sa pani Yu vrátila domov, polícia naďalej trápila rodinu. Počas tzv. "citlivých období" im polícia buď telefonovala alebo prichádzala osobne do ich domu. V októbri 2003, menej ako tri mesiace po jej prepustení z núteného pracovného tábora, bola pani Yu znova zadržaná a vzali ju do centra vymývania mozgov. Zadržiavali ju tam niekoľko mesiacov. Nútili ju pozerať programy, ktoré urážali Falun Dafa. Keď robila cvičenia Falun Dafa, bránili jej v spánku. Počas tohto obdobia boli stehná pani Yu pokryté sinkami z opakovaného bitia. Bola tiež brutálne nútene kŕmená, pretože držala hladovku takmer mesiac. Polícia ju umučila na pokraj smrti.

Pred Čínskym novým rokom išli dcéry do centra požiadať o prepustenie svojej matky, aby mohli spoločne stráviť Čínsky nový rok. Neboli na Nový rok spolu už tri roky. Centrum vymývania mozgov však ich žiadosť zamietlo.

Pani Yu bola nakoniec prepustená v marci 2004. Počas jej zadržiavania v centre pani Yu oľutovala svoje činy počas mučenia; hneď ako sa vrátila domov, využila príležitosť na opravdivú kultiváciu a pokúšala sa pomôcť viacerým ľuďom spoznať krutosť prenasledovania a pravdu o Falun Dafa.

Koncom novembra 2004 išla pani Yu a ďalšia praktizujúca do mesta Baotou objasňovať pravdu; boli však zatknuté na nasledujúci deň po príchode do mesta. Dcéry sa dozvedeli, že pani Yu je zadržiavaná v záchytnom centre mesta Guchengwan a že drží protestnú hladovku proti prenasledovaniu. Poslali jej šaty, ale nebolo im dovolené navštíviť ju. Neskôr sa dozvedeli, že pani Yu nedostala šaty, ktoré jej poslali. Prežila zimu v tenkých šatoch. V súčasnosti je pani Yu Fengyun stále zadržiavaná v záchytnom centre mesta Guchengwan a jej dcéram nie je dovolené navštíviť ju. Hovorí sa, že úradníci majú v úmysle ju odsúdiť.

Oddiely, zodpovedné za zadržiavanie pani Yu Fengyun:
Jiuyuan policajné oddelenie mesta Baotou City: 86-472-7166419, 86-472-7166423, 86-472-7166422; PSČ: 014060
Záchytné centrum v Guchengwan, mesto Baotou: 86-472-4361541
Ľudia zodpovední za smrť pána Tao Hongsheng:
Kapitán brigády č. 2 Zhao Zhiqian, zástupca kapitána Li Jinsheng; politický komisár Shi Jianzhong; Yuan Shuqian a iní sa vyšetrujú
Hlavné zodpovedné jednotky za smrť pána Tao Hongsheng:
Brigáda č. 2: dediny Zhaolingpu, severne od mesta Shijiazhuang City, PSČ 050051, ústredňa 86-311-7777689, 86-311-7776345
Kapitán brigády Zhao Zhiqian: 86-311-7777689 x 628/663
Zástupca kapitána: Li Jinsheng 86-311-7777689 x 619
Politický komisár Shi Jiazhuang.
Oddelenie bezpečnosti: Zhao Qiuliang: 86-311-7777686 x 618
Oddelenie transformácie: 86-311-7777689 x 633
Provinčná pobočka úradu 610 v Hebei:
Adresa: 46, Weiming bulvár juh, Shijiazhuang City; PSČ: 050052
Riaditeľ Zhang Guojun: 86-311-7906310 (úrad), 86-311-7906898 (domov)

Zdroj: http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2005/4/9/59411.html

* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.