Zázrak z prispôsobenia každej myšlienky Fa

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

(Clearwisdom.net) V minulosti som nerozumel dobre Učiteľovým slovám „Odstránenie zla? To sa len špina zmetie.“ („Neslabnúca vôľa“) Mal som dojem, že nemám tú schopnosť a kultivačnú úroveň. Avšak pomocou niekoľkých nedávnych príhod som si uvedomil, že v skutočnosti je pre mňa veľmi ľahké mať takú schopnosť a kultivačnú úroveň. Pokiaľ mám vieru vo Fa „z hĺbky srdca“, to jest, kým sa prispôsobujem Fa, Dafa mi dá nekonečnú silu Fa a budem všemocný. Týmto spôsobom budem môcť dosiahnuť najlepší účinok pri potvrdzovaní Fa.

1. Prispôsobiť každú myšlienku Fa

Raz som išiel nainštalovať satelit na príjem signálu NTDTV. Počas cesty som mal pocit duševného tlaku (ťažoby). Uvažoval som: „Už som inštaloval rovnaký satelitný prijímač niekoľkokrát a nebolo to ťažké. Musí to byť tak, že zlo v iných dimenziách sa ma pokúša zastaviť. Táto zlá bytosť, ktorá do mňa dokázala zasahovať, mi naznačovala, že si musím zlepšiť moje pochopenie Fa a že mám použiť Fa, aby som ju odstránil.

Keď sa pozerám na to, čo som si myslel počas predchádzajúcich inštalácií, považoval som „inštalácie“ za rovnaké činnosti, aké robia bežní ľudia v ľudskej spoločnosti.

Pomocou študovania Fa som si znova pripomenul: Prinášame vnímajúcim bytostiam kúzelný nástroj na ich spásu a prinášame im požehnanie a nádej a spolupracujeme s praktizujúcimi z NTDTV v objasňovaní pravdy. V tejto dimenzii je to satelitný prijímač, ale v iných dimenziách je to mocná zbraň, ktorá môže odstrániť zlo a vydávať mocnú pozitívnu energiu! Keď sa moja myseľ takto zmenila, okamžite som mal pocit, že duševný tlak je preč. Počas následnej inštalácie som bol veľmi uvoľnený a celá inštalácia prebehla veľmi hladko.

Neskôr sa stalo niečo, čo moju myseľ ešte viac rozjasnilo. Raz večer sa moja žena necítila dobre. Povedal som jej, aby recitovala: „Falun Dafa je dobrý.“ Reagovala však negatívne, napriek jej predchádzajúcemu porozumeniu, hovoriac: „Vôbec to nefunguje!“ Bol som zmätený a spýtal som sa jej: „Pred dvoma dňami si povedala, že to funguje.“ Odpovedala nahnevane: „To som nepovedala!“ (Pred niekoľkými dňami emotívne vyhlásila, že recitovanie „Falun Dafa je dobrý“ skutočne funguje.)

Najprv som jej chcel odporovať, ale potom som si uvedomil, že jej reakcia sa ma dotkla a bol som trochu podráždený. Preto som radšej zostal ticho, aby som nebol zvedený démonickým zasahovaním, nestal sa iracionálnym a nepadol do tejto pasce. Väčšinou, keď si myslím, že sa nedokážem dobre ovládať, používam tento prístup a ustúpim o krok.

Prešiel jeden deň. Pozorne som o tejto záležitosti uvažoval a zistil som, že sa nechám ľahko vyviesť z rovnováhy a nedokážem vystúpiť z citov, ktoré existujú medzi mužom a ženou. Navyše, čo je najdôležitejšie, moje pochopenie slov „Falun Dafa je dobrý“ nebolo veľmi jasné. Inými slovami, nechápal som „Falun Dafa je dobrý“ z hĺbky srdca (toto je tiež častým problémom, ktorý malo mnoho iných praktizujúcich, to jest, ich pochopenie „Dafa je dobrý“ bolo len na povrchovej úrovni a nepochádzalo z hĺbky ich srdca.)

Keď som našiel koreň problému a zlepšil som svoje pochopenie, povedal som na ďalší deň žene: „Nebola si dostatočne úprimná. Recitovanie „Dafa je dobrý“ určite funguje.“ Moja žena, ktorá sa rada prie, tentokrát súhlasila. Prikývla: „Áno, áno, áno, nebola som veľmi úprimná.“ Bol som prekvapený zmenou jej postoja. Keď som znovu získal rovnováhu, uvedomil som si nasledovné: Moje pochopenie tej úrovne Fa znamená, že som sa prispôsobil tej úrovni Fa, takže Fa prejaví silu Dafa; je to tá úroveň Fa, ktorá všetko obmedzuje. Keď som používal svoje ľudské myšlienky na to, aby som sa s ňou hádal, bez ohľadu na to, ako správne zneli moje slová, koľko princípov som jej povedal a aké významné boli moje slová, čo som povedal bolo stále niečo na ľudskej úrovni a nemohlo to obmedziť faktory za mojou ženou. Navyše, jej city sa ma ľahko dotkli.

Malo by nám byť jasné, že zachraňovanie vnímajúcich bytostí v podstate robí Majster Li. Iba ak sú naše činy založené na Fa, môžu prejaviť silu Fa. Inak, bez ohľadu na to, aké sú naše činy vo svojej forme a akokoľvek veľké sú naše činy čo sa týka rozsahu, nemôžeme zachrániť vnímajúce bytosti, ale môžme ešte spôsobiť mnoho škody iným učeníkom Dafa.

V istej oblasti sú praktizujúci Dafa veľmi odhodlaní vo svojej kultivácii. Nevzdali sa ani pod krutým mučením. Zlí ľudia sa boja, už len keď počujú meno tej oblasti. Praktizujúci tam sú veľmi „jednotní“ vo svojom potvrdzovaní Fa. Keď sa rozhodli vylepovať materiály objasňujúce pravdu, rozvešali cez noc materiály po celom meste. Získali si rešpekt praktizujúcich z okolitých oblastí. Avšak podľa toho, čo som ja a iní praktizujúci pozorovali, jediným nedostatkom, ktorí majú praktizujúci v tejto oblasti z pohľadu Fa, je záchrana vnímajúcich bytostí so súcitom. Toto pochopenie je podstatné. Tu je niekoľko príkladov o praktizujúcich v tejto oblasti:

Starší praktizujúci Dafa bol umučený na smrť a pri pitve mu vybrali orgány, čo pritiahlo záujem mnohých miestnych obyvateľov. Vládne pobočky ČKS sa vyhýbali zmienke o tomto prípade, pretože sa obávali, že budú niesť zodpovednosť. Praktizujúci Dafa zorganizovali pohreb. Cestou na cintorín praktizujúci prechádzali popri vládnej pobočke ČKS, ktorá spáchala tento zločin. Praktizujúci kričali: „Falun Dafa je dobrý“ a hrali hudbu Dafa. Zlí úradníci sa neodvážili ukázať sa. Stránky Minghui priniesli správu o tejto príhode. Praktizujúci v mnohých oblastiach boli týmto veľmi posmelení a vzrušení. O tri mesiace neskôr začala ČKS vo veľkej miere zatýkať praktizujúcich Dafa a strata, ktorá z toho vyplývala, bola obrovská.

Nechcem povedať, že praktizujúci robili veci nesprávne, ale to, či si praktizujúci, keď to robili, z hĺbky svojho srdca uvedomili, že táto „formalita“ neslúži ani na pozdvihnutie zmyslu pre spravodlivosť bežných ľudí, ani na vyrovnanie ich utrpenia. Táto formalita by sa mala používať len na prebúdzanie vnímajúcich bytostí, vrátane tých, ktorí spáchali zlo. Malo by to byť kvôli nim, že to praktizujúci robia takto. Ak by praktizujúci mali toto pochopenie a poznali túto úroveň Fa (z hĺbky srdca), zlo by sa vôbec neodvážilo zatknúť praktizujúcich, pretože Fa obmedzuje všetko a Fa na vyšších úrovniach by už tieto faktory odstránil.

„Kultivácia je vážna vec. Chcem, aby ste sa vykultivovali na bohov, a v tomto procese ste schopní potvrdzovať Zákon. Preto som vám odovzdal Veľký Zákon, a preto som vám dal nebývalú, večnú slávu. Nie je to kvôli tomu, aby ste sa jednoducho stali hrdinom medzi svetskými ľuďmi pri kladení odporu proti prenasledovaniu. Bolo to preto, aby ste potvrdzovali Zákon, zatiaľ čo negujete usporiadania starých síl a odporujete prenasledovaniu a pomocou tohto postupujete k božstvu.“ („Majstrov Zákon vyučovaný na medzinárodnej telekonferencii“, 19. 1. 2005)

Raz mnoho praktizujúcich v tej oblasti spoločne vylepilo vyhlásenia združení Falun Dafa po celom meste. Na druhý deň polícia jazdila autami po celom meste, aby postŕhali vyhlásenia. Niektorí praktizujúci boli veľmi vzrušení: „Zlo má viac sily ako my.“ Praktizujúci skutočne mali spravodlivé myšlienky na to, aby vykonali túto úlohu a dobre spolupracovali, čo sa sotva deje v mnohých iných oblastiach. Avšak pochopenie Fa praktizujúcich Dafa by malo neustále rásť a stav praktizujúcich v tej oblasti, ak sa hodnotí princípmi na vyšších úrovniach, nebol správny.

Pouvažujme o skutočnom účele, ktorý má naše vylepovanie oznamov. Je to na to, aby sme zamestnali zlo trhaním vyhlásení a potom nech pokračuje v zlých činoch? Samozrejme, že nie. Chceli sme ich zachrániť a nenechať ich pokračovať po zlej ceste, aby sme im dovolili vyhnúť sa hroznému výsledku, s ktorým sa stretnú v blízkej budúcnosti. To, že sme to tak robili, odzrkadľuje našu zodpovednosť za večnosť ich životov. Vôbec to neznamenalo, že s nimi bojujeme. Koľko praktizujúcich malo mentalitu „ventilovania“ svojho nepriateľstva, keď vešalo vyhlásenia?

Pretože tam nebol Fa, ktorý by posilňoval praktizujúcich, zlo bolo schopné manipulovať zlých ľudí, aby robili veci. Toto je problém, o ktorom musia uvažovať praktizujúci, ktorí sú príliš zaneprázdnení robením vecí.

V každej veci, ak si ju premyslíme a vidíme, či sme ju pochopili podľa Fa a či sme ju pochopili z hĺbky našej mysle, môžeme potom úplne zmeniť náš pôvodný stav a stať sa opravdivými učeníkmi Dafa.

Majster povedal:

„Ak každý z vás rozumie Fa z hĺbky srdca, bude to skutočne prejav Fa, ktorého sila nepozná hraníc – znovuobjavenie sa mocného Buddhovho Fa v ľudskom svete!“ („Slová varovania“, Základy pre ďalší pokrok)

2. Zmeniť myseľ „robenia vecí len pre robenie vecí“

Tí praktizujúci, ktorí si zvykli na svoje predchádzajúce pochopenia a kultivačné stavy, ak si chcú svoj stav zmeniť, podľa môjho pochopenia, musia venovať pozornosť trom aspektom:

Po prvé, musia pochopiť vzťah medzi pochopením Fa a „robením“ práce; musia jasne porozumieť, že to je Fa, kto v skutočnosti robí tú prácu.

Niektorí praktizujúci povedali: „Čo hovoríš je príliš teoretické. Nefunguje to, ak nespravíme tú prácu.“ Boli nejakí praktizujúci, ktorí boli pripútaní len k robeniu vecí, hovoriac: „Je príliš obtiažne a zložité nasledovať to, čo hovoríš. Je lepšie, keď je to jednoduché.“ Títo praktizujúci sú zaneprázdnení robením vecí kvôli robeniu vecí a nevenovali dostatok pozornosti zlepšovaniu svojho pochopenia Fa. To znamená, že si stále v podstate myslia, že sú to oni a nie Dafa, kto v skutočnosti vykonáva prácu; nesprávne postavili ten vzťah a postavili vozík pred koňa.

Musíme naozaj robiť prácu a nejaký čas zaberie aj porozumieť princípom Fa, ale kľúčom je jasne rozoznať, čo je základom. Správny vzťah, na základe môjho pochopenia, je, že to je Majster a Dafa, kto v skutočnosti robí prácu, pričom naša činnosť musí mať základ v našom prispôsobovaní sa Fa. Keď sme sa prispôsobili Fa, Fa nás samozrejme posilní a budeme mať silu Fa a dokážeme potvrdzovať Fa. Preto to, čo praktizujúci mysleli tou „teoretickosťou“ sa v skutočnosti vzťahuje na hĺbku a šírku Fa. Toto je presne pochopenie, ktoré my, praktizujúci Dafa, musíme mať.

Samozjrejme, nie je pre nás nesprávne byť na rôznych úrovniach a mať rôzne ríše počas istých kultivačných fáz. Avšak aby sme sa skutočne prispôsobili Fa, musíme mať jasné pochopenie princípov Fa.

Po druhé, musíme sa odvážiť vzdať sa pripútaností k svojmu ja a našich ľudských názorov. Keďže Fa je tu priamo pred nami, kľúčom je, či môžeme opustiť pripútanosti a ľudské názory, ktoré blokujú naše videnie. Keď ich opustíme, uvidíme celý jas a nádheru Dafa. V skutočnosti to takzvané „ja“ je falošné. Načo sme k nemu pripútaní?

Po tretie, musíme sa napraviť kúsok po kúsku a vytvoriť mechanizmus. Už sme si zvykli na naše prechádzajúce pochopenia. Keď ich chceme zmeniť, aj keď už máme nové pochopenia, nemusíme ich byť hneď schopní zmeniť. Musíme postupne formovať nový mechanizmus, rovnako ako sa čchi premieňa na kung.

Dúfam, že všetci praktizujúci, keď budú niečo robiť, budú uvažovať a pokúšať sa pochopiť, či skutočne pochopili problém z hĺbky svojho srdca. Keď dávame letáčik, keď sa s niekým rozprávame, alebo sa zúčastňujeme Fa aktivity, musíme si dávať pozor, aby sme mali správny základ. Týmto spôsobom sa prejaví veľká sila Dafa. Prísnejšie povedané, ak každý deň pre každú vec získame nové pochopenie Fa, potom sme v tom najsprávnejšom stave. Ak je to tak, mechanizmus bude čoraz silnejší a prejaví väčšiu silu Fa.

Celkovo, iba pochopením vecí podľa Fa môže byť človek posilnený Fa a prejavovať silu Fa. Iba ak to robíme takto, môžeme potvrdzovať Fa.

Čínska verzi: http://www.minghui.org/mh/articles/2006/11/11/142145.html
Zdroj: http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2006/11/25/80273.html


* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.