Evropská Fa konference výměny kultivačních zkušeností 2018: Ako som sa posunula z pokúšania sa byť dobrým človekom k bytiu kultivujúcou (2. část)

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Od praktizujúcej Falun Dafa zo Švédska

1. část: http://cz.clearharmony.net/articles/a111056-Evropska-Fa-konference-vymeny-kultivacnich-zkusenosti-2018-Ako-som-sa-posunula-z-pokusania-sa-byt-dobrym-clovekom-k-bytiu-kultivujucou-1-cast.html

Identifikovať, pochopiť a odstrániť komunistické elementy

Po nejaký čas a s pomocou mocnej sily nápravy Fa som začala vidieť cez usporiadania komunizmu v našej spoločnosti a v ľuďoch. Uvedomila som si v údese, že som tiež sama prechovávala mnohé z týchto elementov a mohla som ich vidieť v usporiadaniach takmer všade v mojom okolí. Pochopila som, že tieto elementy musia byť v procese nápravy Fa úplne odstránené.

Zistila som, že som ustúpila komunistickým elementom, keď som sa neodvážila postaviť sa za svoju vieru v ľudskej spoločnosti, mnohokrát zo strachu o svoju povesť. Tiež som ustúpila pred zlom, keď som sa pokúšala nasledovať ľudské predstavy, aby som, ako som verila, ľudí neodstrašila. Toto bola brzdiaca sila, ktorá spôsobila, že moja schopnosť zachraňovať ľudí sa zoslabila.

Po týchto pochopeniach som sa rozhodla prestať ustupovať zlu a namiesto toho sebaisto a hrdo potvrdzovať svoju vieru a presvedčenie. Nielenže to viedlo k tomu, že som sa cítila úplnejšie a hrdo, ale ľudia v mojom okolí tiež začali byť schopní prijímať Dafa na hlbšej úrovni.

Tieto pochopenia taktiež zmenili moju situáciu v rodine. Ako mnoho švédskych žien, tiež ma učili, aby som sa „držala svojich práv“, žiadala toto a tamto a neprijímala „neférovosť“. Chcem tým povedať, že som vyrastala s odkazom feministického hnutia, ktorý mi znel v ušiach od detstva. Odvtedy ako som začala praktizovať som si myslela, že som nebola až tak ovplyvnená feminizmom, ale počas tohto roka som si uvedomila, že to tak nie je.

S manželom sme zosobášení od roku 2004. Už od začiatku sa mi pokúšal povedať veci, ktoré som nechápala. Skutočne som nechápala, čo hovorí. Aby som to zhrnula, pokúšal sa mi naznačiť moje nedostatky v mojej roli ženy a manželky. Denný život väčšinou išiel dobre, ale v niektorých bodoch sme sa každý rok ocitli v slepej uličke, keď sa veci po nejaký čas hromadili. Tieto konflikty vždy prestali, avšak s pocitom ľútosti zo samej seba a z toho, že môj manžel musel ustúpiť. Až do tejto jari, keď som to konečne pochopila.

Tentoraz, presne keď som mala pocit, že tú kritiku už neznesiem a išla som sa zrútiť, pozbierala som sa a pomyslela som si: „Čo sa mi skutočne pokúša povedať? Čo je so mnou nesprávne?“ A potom som to uvidela! Moje nedostatky ako ženy a manželky boli založené na feministických elementoch, ktoré do mňa boli vštepené. Odvtedy sa situácia v našej rodine veľmi zlepšila.

Ďakujem, že som sa mohla s vami podeliť o svoje zdieľanie. Ak vidíte nejaké nedostatky v mojom pochopení, rada si ich vypočujem.

Ďakujem Majster. Ďakujem praktizujúci.


* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.