9. Česko-slovenská Fa konference: Prekonanie žiadostivosti a rozhadzovačnosti (2. část)

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Od praktizujúceho Falun Dafa zo Slovenska

1. část: http://cz.clearharmony.net/articles/a110744-9-Cesko-slovenska-Fa-konference-Prekonanie-ziadostivosti-a-rozhadzovacnosti-1-cast.html

Rozhadzovačnosť

Aby som sa vzdal rozhadzovačnosti a vôbec si to uvedomil, musel som zažiť opak rozhadzovačnosti. Čelil som zrazu životnej situácii, ktorú som nikdy predtým nezažil. Po dlhé časové obdobie som nemal pravidelný príjem a musel som vyžiť len s veľmi málo peniazmi na mesiac. Všetko som tomu musel prispôsobiť a určité zlé návyky vrátane rozhadzovačnosti boli práve kvôli tomu, že som sa dostal do takejto životnej situácie, odstránené.

Majster povedal:

„Budete prinútení opustiť všetky pripútanosti, ktorých sa nemôžete vzdať medzi svetskými ľuďmi. Pokiaľ ich máte, všetky tieto pripútanosti musia byť odstránené v rôznych prostrediach. Budete prinútení potknúť sa, aby ste z toho pochopili pravdu. Takto človek postupuje cez kultivačnú prax.“ (Čuan Falun, Štvrtá lekcia, Premena karmy)

Bol som prinútený vzdať sa nedobrých vecí, ktoré som predtým ani nepovažoval za nedobré a práve až táto životná lekcia mi pomohla si to uvedomiť. Toto ťažké obdobie mi len potvrdilo, že vzdávanie sa pripútaností je bolestivé, keď sa človek pozerá na veci s ľudskou mysľou. A že so spravodlivými myšlienkami prekonanie prekážok nie je ťažké.

Majster povedal:

„Ak spravodlivé myšlienky žiaka stačia, Majster silu má, prevrátiť môže nebesá.“ (Vyučovanie Fa k 20. výročiu, New York, 13. 5. 2012)

Teraz si vážim to, cez čo som prešiel.

V tomto období sme viacerí začali prekladať Deväť komentárov a to bol tiež proces vzájomnej spolupráce a zoceľovania, ktorý mi ostane v pamäti.

Majster povedal:

„Ako si uvedomujete, pri mnohých projektoch, ktoré učeníci Dafa spustili s cieľom odporovať prenasledovaniu, objasňovať pravdu a zachraňovať vnímajúce bytosti, to, čo je najdôležitejšie je, že učeníci Dafa spolu dobre spolupracujú, a iba keď ľudia dobre spolupracujú, potom pôjdu veci dobre.“ (Učeníci Dafa musia študovať Fa, Vyučovanie Fa na Fa konferencii vo Washingtone, D. C., 16. 7. 2011)

Na záver Majstrov citát:

„Dúfam, že všetci učeníci Dafa dokážu byť medzi sebou takí ako za starých čias, a takí usilovní ako predtým, keď ste na začiatku získali Fa. V Budhizme je jedno príslovie, ktorého zmysel je: Ak dokážete byť od začiatku až do konca takí, ako keď ste práve začali, určite dosiahnete Dovŕšenie.“ (Čo je učeník Dafa, Vyučovanie Fa na Fa konferencii v New Yorku, 29. 8. 2011)

Moje kultivačné pochopenia sú limitované mojou súčasnou úrovňou.

Ďakujem milí praktizujúci, ďakujem vážený Majster.


* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.