9. Česko-slovenská Fa konference: Prekonanie žiadostivosti a rozhadzovačnosti (1. část)

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Od praktizujúceho Falun Dafa zo Slovenska

Vážený Majster, milí praktizujúci,

rád by som sa s vami podelil o moje kultivačné skúsenosti ako učeníka Dafa.

Kultivovať v Dafa som sa začal v roku 2005. Pred troma rokmi som napísal kultivačnú skúsenosť, ktorú som zdieľal na konferencii. Nebola veľmi pozitívna, týkala sa dvoch problémov, s ktorými som dlhodobo zápasil – a to žiadostivosti a rozhadzovačnosti. Keď som si starú kultivačnú skúsenosť prečítal opäť teraz, posilnilo sa vo mne odhodlanie napísať kultivačnú skúsenosť znova. Je to preto, že za tieto posledné tri roky som spravil veľký kultivačný pokrok v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi.

V súčasnosti robím čo môžem, aby som spasil ešte viac vnímajúcich bytostí a rozmýšľam nad tým, ako to robiť ešte lepšie. Ako a čo spravím sám a čo spravíme spolu s praktizujúci ako skupina. V tomto zdieľaní sa nezameriam na konkrétne projekty v ktorých som bol zapojený a ich výsledky, rád by som sa zameral skôr na to, ako som si zlepšil charakter a posilnil spravodlivé myšlienky. Ako som prekonal mnoho vecí, žiadostivosť a rozhadzovačnosť nevynímajúc. Ak skúsenosť môže niektorým praktizujúcim pomôcť zlepšiť sa, potom zdieľanie splní účel, a to je aj dôvod prečo som sa rozhodol túto kultivačnú skúsenosť napísať.

Po dlhý čas som nevedel prekonať démona žiadostivosti, pretože som nedokázal pochopiť, kde je môj základný problém. Pred nedávnom som sa dostal k čítaniu kultivačnej skúsenosti na anglickom Ming-chuej, od praktizujúceho z Anglicka. Mal som pocit ako keby som to písal ja. Bol som z toho na chvíľu vyvedený z miery, pretože kultivačná skúsenosť praktizujúceho trafila do čierneho a presne popisovala to, kde leží, v čom spočíva môj základný problém, ktorý som si roky nedokázal uvedomiť.

Od začiatku svojej kultivácie som prešiel rôznymi pochopeniami ohľadom toho, ako sa postaviť démonovi žiadostivosti, ako ho eliminovať, odstrániť. Učil som sa napríklad tú časť Čuan Falun naspamäť, kde sa hovorí o žiadostivosti. No základný problém na svojej strane som si nedokázal uvedomiť. Uvedomil som si ho až vtedy, keď som skutočne zo srdca chcel dať preč démona žiadostivosti, vtedy som tiež narazil na skúsenosť praktizujúceho. Mojím základným problémom bolo, že som si vytvoril zvyk uvoľnenia hlavného vedomia, keď som bol sám doma.

Majster povedal:

„Ak si na to zvyknete a vaše hlavné vedomie bude neschopné ovládať vás, potom môže byť vaše telo ovládané pomocným vedomím, cudzími odkazmi, duchmi posadnutia atď.“ (Čuan Falun, Šiesta lekcia, Kultivačná pomätenosť)

Tiež som si uvedomil, tak ako v skúsenosti od praktizujúceho, že celý život som žil aby som uspokojil určitý cit, pocit, ktorý bol vo mne hlboko zakorenený a musel som prísť na to, že to nie je moje skutočné ja. Uvedomil som si, že moja myseľ bola kontrolovaná iným bytím. Moje spravodlivé myšlienky neboli dostatočne silné a moje chápanie dostatočné na to, aby som to dokázal prekonať. Veci museli prísť do bodu, keď som nesmiernou silou vôle a zo srdca chcel prekonať žiadostivosť a vtedy som narazil na ten jeden chýbajúci článok, nedostatočne silné hlavné vedomie, keď som bol sám doma. Mimo domova som sa viac menej dokázal kontrolovať, no ak som bol sám doma, väčšinou nie.

Všetko čo som spravil, aby som prekonal démona žiadostivosti bolo, že som sa najprv chcel silno a od srdca dostať z područia démona žiadostivosti, potom že som si uvedomil v čom spočíva môj základný problém a nakoniec, že som sa k tomu dokázal postaviť. Konkrétne, dal som dokopy a zozbieral som všetku vnútornú silu a vedome som odmietol démona žiadostivosti ako niečo cudzorodé, niečo mimo mňa. Potom som vyslal myšlienku, že za všetko zasahovanie do mňa v minulosti, ktoré démon žiadostivosti vykonal a za všetku škodu čo to spôsobilo vnímajúcim bytostiam musí byť démon žiadostivosti potrestaný a je ihneď odstránený a už nikdy nemá dovolené, aby do mňa zasahoval. Potom som ešte vysielal na dôkladné očistenie všetkých častí v rámci vesmírneho rozsahu, za ktorý som zodpovedný a tiež som svoje vnútro poriadne prečistil. Cítil som sa potom čistý a ľahký a mal som jasnú myseľ.

O niekoľko dní prišlo znova zasahovanie, no teraz už som vedel, že hlavne keď som sám doma, musím si dávať ešte väčší pozor a byť viac sústredený. A tak keď zasahovanie prišlo, hneď som ho rozpoznal a začal odstraňovať s veľkým odhodlaním a pevnosťou, so silnými spravodlivými myšlienkami. Pomyslel som si, ako si zlo vôbec dovoľuje do praktizujúceho zasahovať, že to je neprípustné a že je ihneď a úplne odstránené. Keď som si to povedal, posilnilo to vo mne myšlienku, že zlo je niečo cudzie mimo mňa, pomohlo to jednoducho odčleniť moje skutočné ja od zla.

Je dobré dávať si neustále pozor na myšlienky a hneď ako sa nejaká zlá objaví, ihneď ju odstrániť. Môže byť veľmi ťažké rozpoznať skoro na začiatku zlé myšlienky, alebo ich rozpoznať a uvedomiť si, že nie sú našim skutočným ja. Preto si myslím, že je dôležité mať vždy silné spravodlivé myšlienky. Vtedy budeme vedieť odstrániť zlo.

Silné spravodlivé myšlienky dosiahneme dobrým študovaním Fa. Povedal som si, že musím zabezpečiť aby som mal vždy silné spravodlivé myšlienky. Preto keď študujem Čuan Falun, snažím sa si ho nesmierne vážiť, prejaviť úctu, napríklad že si nepoložím Zákon k iným knihám, ale má zvlášť miesto. Ďalej keď študujem, dbám na to, aby som sa na nič iné nesústredil, len na text a snažím sa predstaviť si, že sa ponáram do Fa. Keď ukončím študovanie, cítim silné spravodlivé myšlienky a potom keď idem objasňovať pravdu von do ulíc, keď hovorím, ľudí to pritiahne ako magnety. Vtedy viem, že je to dobré. Preto kladiem dôraz na dobré študovanie Fa. Pretože potom bude zabezpečené aj to, že budem mať silné spravodlivé myšlienky.

Majster povedal:

„Preto je štúdium Fa stále naj, najdôležitejšou vecou – je to základná garancia pre všetko, čo máte robiť. Ak neudržíte krok v štúdiu Fa, potom je všetko zbytočné.“ (Učeníci Dafa musia študovať Fa, Vyučovanie Fa na Fa konferencii vo Washingtone, D. C., 16. 7. 2011)


* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.