9. Česko-slovenská Fa konference: Udržiavanie si spravodlivých myšlienok (2. část)

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Od praktizujúcej Falun Dafa zo Slovenska

1. část: http://cz.clearharmony.net/articles/a110738-9-Cesko-slovenska-Fa-konference-Udrziavanie-si-spravodlivych-myslienok-1-cast.html

Zopár myšlienok k upevneniu spoločného tela praktizujúcich

Na mojej ceste v kultivácii som sa učila a stále učím, čo je to vlastne spoločné telo praktizujúcich a ako byť tým pozitívnym článkom, ktorý prispieva k vytvoreniu tohto spoločného tela. Niekoľko krát som sa na tejto otázke popálila a vo viacerých prípadoch to bolo preto, lebo som sa na túto vec pozerala s ľudskými myšlienkami a nie z pohľadu niekoho, kto svojimi myšlienkami smeruje k božstvu.

Majster nám vo svojom vyučovaní Zákona pripomína:

„Pri akomkoľvek projekte na záchranu ľudí, ak sa vzdialite od kultivácie, zistíte, že sa stávate čoraz viac ako nekultivujúci a máte sklon uvažovať o záležitostiach a veciach čoraz bežnejším spôsobom. Ale ak dokážete po celý čas zostať vo Fa a v žiadnom bode nezvoľníte vo svojej osobnej kultivácii, zistíte, že všetko, čo robíte, je skutočne také, ako by to robil kultivujúci. To je jednoducho nevyhnutné, ak má učeník Dafa ukončiť svoju misiu, je to základná záruka. Takže sa nemôžete vzdialiť od Fa a v žiadnom bode nemôžete zvoľniť vo svojej kultivácii.“ (Vyučovanie Fa na Fa konferencii v New Yorku, 14. 5. 2015)

Pochopila som že aj v tejto otázke (ako vo všetkých ostatných) sa musím na veci pozerať ako učeníčka Dafa v období nápravy Fa. Raz na spoločnom stretnutí českých, slovenských a vietnamských praktizujúcich mi bolo dopriate vidieť krásu všetkých praktizujúcich na ceste k božstvu. Boli všetci takí nádherní, že som len ťažko bola schopná čokoľvek povedať a bola som dojatá. Zažila som stav v ktorom som nemala žiadne myšlienky smerom k praktizujúcim a vnímala som len veľkoleposť spoločného poslania ktoré máme. Myslím že toto bol ten stav, po ktorom z hĺbky srdca túžim a ktorý by som si chcela udržiavať, ak mám pozitívnym spôsobom prispieť k silnému spoločnému telu praktizujúcich.

Majster povedal:

„Opravdivá prax k vyšším úrovniam je v stave bez zámeru a bez akýchkoľvek činností mysle. Všetko je vložené do vášho tela, už hotové. Všetky veci sa vytvárajú automaticky a tieto vnútorné mechanizmy vás zušľachťujú; budú sa otáčať vtedy, keď sa majú.“ (Čuan Falun, Ôsma lekcia, Nebeský okruh)

Uvedomila som si, že akákoľvek myšlienka ktorú mám voči druhému praktizujúcemu môže byť vážna prekážka v našej spoločnej misii, ktorú máme a vo vytvorení pevného spoločného tela. Vo vzťahu k druhým praktizujúcim by som tiež mala dať na prvé miesto naše spoločné posvätné poslanie a postupne sa vzdať všetkých myšlienok pochádzajúcich z ľudských citov.

Často sa v prostredí praktizujúcich stretávam s tým, že majú medzi sebou rôzne nedorozumenia, kvôli veciam z minulosti ktoré ich stále ovplyvňujú pri dobrej spolupráci. Rôzne názory a odlišné pochopenia nejakej konkrétnej otázky rozdeľujú praktizujúcich, namiesto toho, aby sme hľadali svoje pozitíva a to čo nás spája, prečo sme sem vlastne prišli. Cestu vidím v našej vzájomnej podpore a v spravodlivých myšlienkach jeden k druhému; v rešpektovaní pochopenia Zákona druhých a ich kultivačnej cesty. Toto mi nastavilo veľké zrkadlo a keď som sa pozrela do seba, uvedomila som si, že veľa z týchto vecí ma vnútorne tiež ovplyvnilo a negatívne názory na druhých ktoré som okolo seba počula do mňa zasahovali.

Náš Majster nám pripomína:

„Ako váš Majster som nikdy neviedol zoznam nesprávnych vecí, ktoré ste spravili vo svojej kultivácii; pamätám si len dobré veci, ktoré ste spravili a vaše úspechy.“ (Prejdite smrteľnou skúškou, 9. 5. 2006)

Príčinou, že som do sebe tieto veci nechala zasahovať bolo to, že som sa nedokázala dostať nad emócie a ľudské city. Dnes mi je táto otázka oveľa jasnejšia a pochopila som, že by som mala vždy postaviť posvätnú misiu ktorú máme ako učeníci Dafa v období konca Zákona pred všetko ostatné. My ako praktizujúci sme sa spoznali nie preto, aby sme sa stali priateľmi či nepriateľmi ako je to u svetských ľudí, ale náš predurčený vzťah je posvätný a máme vytvoriť spoločné telo, dobre spolupracovať a podporovať sa, či už činom alebo spravodlivými myšlienkami na tejto veľkolepej ceste.

V práci sa mi udiali dve príhody, ktoré mi dopomohli k dnešným pochopeniam k tejto téme:

Prvé znamenie, že je čas na to, aby som zmenila svoje myslenie som uvidela, keď som otvorila pracovný „chat“, kde boli rôzne emotikony, vyjadrujúce rôzne ľudské emócie. Ani som nevedela prečo, ale moju pozornosť pritiahol pohyblivý emotikon, ktorému sa okolo hlavy krútili srdiečka. Nechápala som prečo sa naň dívam a tak som sa priblížila k monitoru a začala som pozorovať ako mu tie srdiečka krúžia okolo hlavy. Všimla som si, že keď sa srdiečka priblížili k tvári, emotikon zatvoril oči, aby mu srdiečka mohli prejsť cez oči.

Uvedomila som si, že v momente kedy do seba necháme zasahovať rôzne emócie, naše oči sú ako prekryté látkou a my v tom momente akoby nevidíme veci racionálne – také, aké naozaj sú.

Druhé upozornenie na to, že potrebujem opustiť veci z minulosti ktoré do mňa zasahovali a ktoré negatívne ovplyvnili môj pohľad na niektorých praktizujúcich som dostala, keď som si jedno ráno zapla svoj pracovný počítač a všetok môj archív starých e-mailov bol preč. Hneď som zavolala technikovi a on sa prišiel pozrieť na to, čo sa stalo. Sadol si za môj počítač a keď uvidel že moje archívy sú prázdne, povzdychol si: „Marcelka, no vyzerá to tak, že by si už mala zabudnúť na minulosť. Čo bolo, to bolo. Mala by si sa sústrediť na cestu, ktorú máš pred sebou teraz.“ Na to sa nám hneď podarilo nájsť všetky moje archívy, ktoré som záhadným spôsobom presunula do koša.

Začala som sa teda očisťovať a zbavovať sa všetkého, čo mi bránilo v tom, aby som sa stala pozitívnym článkom v tvorení pevného spoločného tela praktizujúcich. Pochopila som, že svoje srdce musím otvoriť oveľa viac, než bolo doteraz.

Aj vďaka Majstrovej básni si hlboko uvedomujem, že by sme mali zabudnúť na to, čo bolo, odľahčiť a očistiť naše srdcia. Len keď budeme všetci stáť na tej istej lodi, ktorú vedie Majster, a vzájomne sa podporovať a vnímať veci z pohľadu Zákona a nie ľudských citov, budeme schopní zachrániť všetky vnímajúce bytosti, pre ktoré sme sem prišli.

Fa zachraňuje všetky bytosti, Majster loď vedie
Jedna plachta zodvihnutá, sto miliónov plachiet stúpa
Pripútanosti odložiť, ľahká loď letí rýchle
S ťažkým ľudským srdcom, ťažké je krížiť more
Vietor a oblaky sa náhle menia, sťaby nebesá sa rúcali
Hory sa prevracajú, moria sa víria, divé vlny valia
Pevne kultivujte Dafa, tesne nasledujte Majstra
S príliš ťažkými pripútanosťami sa smer stratí
Loď sa prevracia, plachta trhá sa, ľudia zachraňujú seba
Blato a piesok keď budú vymyté, zlato zažiari
Život a smrť, reč chvastavá sa neráta
Dokázať sa činiť či nie, skutočnú pravdu vidieť
Keď jedného dňa čas Dovŕšenia príde
Pravda sa plne ukáže, svet bude v úžase

(Základy pre ďalší pokrok II, Vlastné srdce čisté a jasné, 12. 10. 1999)

Som veľmi vďačná Majstrovi a spolupraktizujúcim, že som mohla opäť prečítať toto zdieľanie na ďalšej konferencii, a znovuotvoriť pre seba túto tému. Momentálne vo svojej kultivácii prežívam zatiaľ pre mňa najťažšiu skúšku, a udržiavanie si spravodlivých myšlienok a byť neustále vo Fa je pre mňa veľmi kľúčové.

Ak som napísala niečo nevhodné, čo nie je v súlade s Dafa, budem vďačná ak ma na to súcitne upozorníte.

Prajem všetkým praktizujúcim úspešnú kultiváciu a dobrú vzájomnú spoluprácu.


* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.