9. Česko-slovenská Fa konference: Udržiavanie si spravodlivých myšlienok (1. část)

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Od praktizujúcej Falun Dafa zo Slovenska

Ctený Majster, milí praktizujúci,

rada by som sa s vami pri tejto vzácnej príležitosti podelila o moje kultivačné skúšky a skúsenosti a pochopenia, ktoré som vďaka nim nadobudla.

Ešte pred kultiváciou som mávala strach z opitých ľudí. Vyhýbala som sa im a pociťovala som k nim odpor. Počas kultivácie som však pochopila, že tento problém pochádza z mojich neskultivovaných citov a pripútaností a že skôr či neskôr sa budem musieť k tejto pripútanosti vhodne postaviť a premeniť ju.

„Náklonnosť medzi členmi rodiny, láska medzi mužom a ženou, láska k rodičom, pocity, priateľstvo, robenie vecí kvôli priateľstvu – nech idete kamkoľvek, nemôžete sa vymaniť z citov. Či osoba niečo robí rada alebo nie, je šťastná alebo nešťastná, miluje alebo nenávidí niečo – všetko v celej ľudskej spoločnosti pochádza z týchto citov. Ak city nie sú opustené, nebudete schopní praktizovať kultiváciu. Ak sa odpútate od citov, nikto na vás nemôže mať vplyv. Myseľ svetskej osoby vás nebude schopná ovplyvniť. Čo ich nahradí, je súcit, čo je niečo vznešenejšie. Samozrejme, nie je ľahké opustiť tieto city okamžite. Kultivačná prax je dlhým procesom a procesom postupného vzdávania sa svojich pripútaností. Musíte však byť na seba prísni.“ (Čuan Falun, Štvrtá lekcia, Zlepšovanie charakteru)

Prvá skúška v tomto ohľade prišla, keď som sa zúčastnila na Hong Fa v Ríme.

Na Hong Fa som dorazila trochu neskoršie. Hneď ako som prišla som si sadla k vysielaniu spravodlivých myšlienok a už vtedy som cítila, do akého silného poľa praktizujúcich som sa dostala. Moje telo sa takmer okamžite obalilo do akejsi látky, a ja som vôbec necítila svoje nohy, ani telo – a myseľ bola bez „vedľajších myšlienok“. V takomto stave som vôbec vysielala po prvý krát, a trvalo to niečo vyše pol hodiny. Rozdávali sa materiály objasňujúce pravdu a ja s ďalšou praktizujúcou z Číny sme potom začali robiť cvičenia. Ako sme cvičili, objavili sa dvaja opití muži, ktorí vykrikovali a krúžili okolo nás, ale vojaci, ktorí pri nás stáli ich okamžite vyhodili. (Cvičili sme pri východe z metra vo štvrti, ktorá je strážená vojakmi.) Aj keď ich vojaci odtiahli preč, tušila som že to bude skúška pre mňa (keďže moje srdce a myseľ sa stali nepokojnými) a že si na seba nenechá dlho čakať. A tak aj bolo. Ako som otvorila oči, uvidela som, že jeden z opitých mužov sa tackavo približuje priamo ku mne a zastavil sa predo mnou v mierne agresívnom postoji. Zatvorila som oči a v mysli sa mi vynorili Majstrove slová:

„Počas procesu premeny karmy, ak to máme dobre zvládnuť a nie skomplikovať veci ako svetská osoba, musíme mať stále súcitné srdce a pokojnú myseľ. Ak potom náhle narazíte na problém, budete schopní sa oň vhodne postarať. Keď si stále udržujete pokojnú a súcitnú myseľ, budete mať čas a priestor na stlmenie konfrontácie a zamyslenie sa, keď problém vystúpi náhle.“ (Čuan Falun, Štvrtá lekcia, Premena karmy)

Povedala som si sama pre seba: „Neviem kto si a z akej ríši si sem prišiel, ale viem že si prišiel kvôli Dafa a ja tu dnes stojím pre teba, aby som ti pomohla získať šancu byť zachránený. Želám ti, aby si pre seba urobil správne rozhodnutie, aby si mohol mať krásnu budúcnosť.“

Otvorila som oči a uvidela som, že jeho postoj tela sa zmenil a díval sa na mňa veľmi jemným spôsobom. V tichosti sa otočil a išiel si od ďalšieho praktizujúceho vziať letáčik, obracal ho stále dookola a pokojne si ho čítal kým načúval tomu, čo mu ten praktizujúci rozprával.

Pre mňa to bola veľmi významná skúška a uvedomila som si aj to, ako silno môže byť prepojený môj úspech či neúspech v prekonaní charakterovej skúšky a v potvrdení Zákona s tým, či vnímajúca bytosť dostane šancu na svoju záchranu. Uvedomila som si aké je dôležité mať za všetkých okolností súcitné srdce pre záchranu vnímajúcich bytostí a silné spravodlivé myšlienky.

„Keď zlomyseľná osoba rozmýšľa o niečom zlom, táto osoba môže zmeniť svoje myšlienky kvôli mocnému účinku vášho poľa; nemusí už viac chcieť robiť zlé skutky. Možno chce osoba na niekoho nadávať. Náhle si to môže rozmyslieť a nebude chcieť nadávať. Iba energetické pole z kultivačnej praxe opravdivého učenia môže vyvolať tento účinok. Preto bolo v minulosti v budhizme takéto príslovie: ‚Budhovo svetlo žiari všade, správnosť a spravodlivosť všetko harmonizuje.‘“ (Čuan Falun, Tretia lekcia, Energetické pole)

Druhá skúška rovnakého charakteru prišla na Hong Fa v Zlatých Moravciach minulý piatok.

Skladala som lotosové kvietky a kým som sa venovala tejto činnosti, ďalší praktizujúci cvičili, alebo rozdávali letáčiky. Okolo cvičiacich praktizujúcich sa objavil muž, ktorí už stihol čo to popiť. Sadol si pred praktizujúcich, prednášal nahlas akúsi poéziu, upozorňoval na seba a do cvičiacich praktizujúcich hádzal lieskové oriešky. Začala som vysielať spravodlivé myšlienky na zlé elementy, ktoré by mu mohli brániť v tom, aby si vytvoril pozitívny vzťah s Dafa. Rovnako som si z hĺbky srdca pre neho želala, aby si vytvoril dobrú budúcnosť a medzitým som naďalej skladala lotosové kvietky. Ten pán sa zrazu objavil pred našim stolíkom a v ruke držal tri eurá. Povedal mi, že by si chcel odo mňa kúpiť lotosový kvietok. Odpovedala som mu, že my kvietky nepredávame, ale darujeme ho tým, ktorí podpisujú petíciu. Bez váhania sa ma spýtal, o čo ide. Porozprávala som mu o prenasledovaní a hneď išiel podpísať petíciu. Darovaný kvietok si uviazal na svoj ruksak.

Vďaka nášmu súcitnému Majstrovi a týmto skúškam sa zosilnili moje spravodlivé myšlienky a pochopila som, že ak sa mi podarí prejsť charakterovou skúškou, možno tým niekomu pomôžem, aby si pre seba vytvoril dobrú budúcnosť.


* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.