7. Česko-slovenská Fa konference: Ak nesplácate teraz, budete splácať neskôr

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Od praktizujúcej Falun Dafa zo Slovenska

Vážený Učiteľ, milí praktizujúci.

Náznaky, ako ďalej, dostávam v poslednom čase často cez zážitky v aute. Po predstavení Shen Yun sme v noci odchádzali z Brna a ja som celú cestu mala problémy s bočnými zrkadielkami. Hovorila som si, že dopredu vidím, to je budúcnosť, do spätného zrkadla nevidím, lebo auto je plné, ale dozadu, do minulosti, sa netreba až tak pozerať. Ale čo znamenajú bočné strany? To je vlastne súčasnosť, to čo sa práve deje blízko mňa. Takže som to pochopila tak, že na svojej ceste asi zanedbávam blízkych ľudí a svoje okolie. To by som nemala, súčasnosť je dôležitá pre objasňovanie pravdy ľuďom.

Majster povedal:

„Potvrdzujte Fa s rozumom, objasňujte pravdu s múdrosťou, šírte Fa a ponúkajte ľuďom spásu so zhovievavosťou.“ (Základy pre ďalší pokrok II, Racionalita)

Po návrate praktizujúcich z konferencie v New Yorku tohto roku bolo po čítaní prvé zdieľanie o skúsenostiach. Niektorí praktizujúci boli po prvý raz na konferencii a bolo cítiť, že ich to zasiahlo. Cestou domov v aute som si spomínala na svoju prvú a zatiaľ jedinú možnosť počuť vyučovanie Majstra na konferencii naživo. Pamätám si, ako ma to naštartovalo po návrate robiť tri veci. V duchu som si povzdychla, že mi ten elán vydržal len pár mesiacov a opäť som poľavila. Keby som tak mohla tento rok splatiť všetky svoje dlhy, preletelo mi mysľou. Neuvedomila som si, že praktizujúci si majú dávať pozor aj na svoje myšlienky. Moje želanie sa takmer okamžite začalo plniť.

Nevenovala som dostatočnú pozornosť šoférovaniu, lebo som išla po pamäti, s hlavou v oblakoch. Bola teplá letná noc, nikde nikto, len odrazu za mnou policajné auto s výstražným majákom so stopkou. Najprv som myslela, že sa niečo stalo v meste, ale potom mi došlo, že naháňajú mňa. Spomenula som si, že presne pred 30 rokmi, keď môj ružový vodičský preukaz bol ešte čerstvý, tak presne na tomto mieste ma zastavila hliadka, lebo som nezastavila na stopke. Mala som vtedy ojazdenú škodovku a vystrašený pohľad, čo som vyviedla. „Prečo ste nezastavili na značke stop v križovatke?“ pýtali sa ma. „Ja keby som zastavila, tak sa už do kopca nepohnem a asi by mi skapal motor,“ povedala som. „Ukážte nám technický preukaz od auta!“ Pokrčila som bezradne plecami: „Ten so sebou nevozím, aby som ho nestratila.“ „Tak to bude pokuta za 300 korún.“ Smutne som povedala, že nemám. Pozreli sa po sebe, potom po mne, a vraj čo so mnou majú robiť, vrátili mi vodičský preukaz a policajt vo veku môjho otca mi vtedy potichu povedal: „Čo najskôr sa straťte, noste doklady so sebou a nabudúce zastavte na stopke.“

Tento večer po stretnutí praktizujúcich to boli traja mladí muži vo veku mojich detí, čo ma zastavili. Čas letí. No naozaj som nevedela, či som zastavila v križovatke na stopke, kade jazdím celú večnosť opatrne, lebo sa tam ani inak nedá.

„Pani vodička, viete čoho ste sa dopustila?“ „Ja neviem, ale vy asi viete.“ „Nezastavila ste na stopke.“ „Aha, no ja fakt neviem, tak sa nebudem hádať, hoci tam naozaj vždy zastavím.“ Policajt mi oznámil: „To je pokuta za 150 eur.“ Fíha, tak to mám za tie roky aj s úrokom, napadlo mi a vybavili sa mi slová Majstra v knihe:

„Nedopustila sa hlavná duša zlých skutkov v spoločenských pôsobeniach vášho predchádzajúceho života? Je to veľmi pravdepodobné. Mohli ste niekoho zabiť, dlhovať niekomu, tyranizovať niekoho, alebo niekomu ublížiť. Ak je to pravda, keď praktizujete kultiváciu tu, oni vás odtiaľ môžu jasne vidieť. Nestarajú sa, ak si liečite choroby a udržujete kondíciu, keďže vedia, že vtedy iba odďaľujete dlh. Ak nesplácate teraz, budete splácať neskôr a v budúcnosti budete za to platiť viac. Takže sa nestarajú, ak nesplácate v tomto momente.“ (Čuan Falun, 3. lekcia)

Smutne som pozerala na policajtov. To je fakt veľa. Na druhej strane, no nepovedala som si pred chvíľou, že chcem splatiť všetky dlhy? Takto som to síce nemyslela, ale čo si navyberám?

„Ja nemám toľko peňazí,“ povedala som im. „Najnižšia sadzba je 60 eur. Máte 60?“ „Nie, nemám.“ „Tak pôjdeme s vami k najbližšiemu bankomatu.“ „Vy ste mi nerozumeli, nemám toľko ani na účte.“ „Aha a 20 tam máte?“ To som si už pripadala ako na trhu, ale vedela som, že tam teraz naozaj nič nemám. Kontrolovala som to cez deň. „Tak keď nemáte ani 20, musíme vám zadržať vodičský preukaz.“ „Ale to vari nie, veď mi vypíšte poštovú poukážku.“ „Taký je predpis, kým nezaplatíte, bude odložený na dopravnom inšpektoráte.“ Vzali mi doklady a išli do svojho auta vypisovať pokutu. Bola som pokojná, hoci nešťastná a rozmýšľala som, čo to má znamenať. Vypisovali to strašne dlho. Predsa takto to nemôže skončiť. V tom som si uvedomila, že som im nedala letáčik a nepovedala o Falun Gongu. Keď sa vrátili, dala som im letáky a lotosy a začala rozprávať o kultivačnej ceste. Mladý muž bol zaskočený, ale zaujímal sa, a že o tom ešte nepočul. Či to súvisí s tými nálepkami na mojom aute, spýtal sa ma. „Áno aj.“ Mám tam Shen Yun a Veľkú Epochu, a odporučila som mu, aby si pozrel všetko na internete. „Áno, pozriem si.“ Ja som si vtedy naplno uvedomila, že toto je ten pravý dôvod, prečo ma zastavili. Jasné, ja musím v najbližších dňoch zájsť na dopravný inšpektorát a všetkým tam objasniť pravdu o Falun Gongu. Normálne som sa potešila, keď som na to prišla.

Majster povedal:

„Ale aby ste dosiahli skutočné výsledky v tom, ako zachraňujete ľudí, mali by ste byť pri objasňovaní pravdy otvorení voči všetkým. Môžete objasniť pravdu ľuďom v ľubovoľnom spoločenskom postavení. Všetky vnímajúce bytosti čakajú.“ (Vyučovanie Fa na Fa konferencii v metropolitnej oblasti New York 2013)

Na druhý deň som si doplnila v aute lotosy a letáky. Niekoľko dní som jazdila s papierom o zadržanom vodičskom preukaze a keď mi cinklo v telefóne, že môžem ísť zaplatiť pokutu, poslala som dcéru vybavovať do banky, a keďže nebolo miesto na parkovanie, krúžila som okolo. Stála som na križovatke a ona mi volala, že pobočka je už zatvorená. Naskočila zelená a mňa hneď za križovatkou, rovno na prechode, opäť zastavili policajti. Stiahla som okienko a so širokým úsmevom som im povedala: „Chlapci, to je super, že ste ma zastavili, mám tu pre vás letáky a chcem vám niečo povedať o Falun Gongu. To nie je náhoda, že ste ma stopli.“ Pozerali na mňa ako na zjavenie. „To teda nie je náhoda, že sme vás zastavili, za volantom sa netelefonuje a je to bloková pokuta za 50 eur.“ To ma tento týždeň stojí to objasňovanie viac než mám príjem, pomyslela som si, ale keď som tak chcela splácať dlhy, tak to musím zniesť a pozrieť sa do seba. Nenechám sa len tak odradiť. Musím mladým mužom všetko pekne objasniť. „Ukážte nám doklady pani vodička.“ „Tak to teraz nie je možné, mám iba papier o zadržaní vodičského preukazu.“ „A čoho ste sa dopustili?“ „Nezastavila som na stopke a dostala som šek na pokutu, ktorú som práve chcela zaplatiť.“ Jeden policajt volal vysielačkou na centrálu, kde mu to potvrdili a ostatným dvom som zatiaľ hovorila fakty o Falun Gongu a usmievala som sa od ucha k uchu, lebo ma naozaj počúvali. Skutočne som v duchu ďakovala Majstrovi, že mi takto otvoril oči, ako som zanedbala v posledných mesiacoch objasňovanie pravdy v bežnej spoločnosti pri každej príležitosti. Treba týchto policajtov zachrániť, to mi išlo ako teletext v mysli. Boli takí prekvapení, že ma nakoniec pustili bez pokuty, hoci som sa vôbec nechcela vyhnúť ďalšiemu šeku. Mladý muž mi povedal, že mi ju prepáči, že si mám ale zobrať letáky a lotosy naspäť, keďže oni nesmú v službe nič prevziať. Povedal mi: „Ja sa na to pozriem na internete a vy si kúpte handsfree sadu.“ Usmial sa a zasalutoval mi plácačkou. Uvedomila som si, že som práve spravila to, o čom nám Majster často hovorí – negovala som prenasledovanie starých síl so spravodlivými myšlienkami a zároveň som pri tom objasnila pravdu.

Majster povedal:

„Kým zachraňujeme vnímajúce bytosti, stále musíme negovať všetko zasahovanie starých síl. Týmto spôsobom sme sa cez to dokázali dostať po celý čas. Učeníci Dafa boli vytvorení počas negovania prenasledovania a záchrany vnímajúcich bytostí.“ (Vyučovanie Fa k 20. výročiu)

Na dopravnom inšpektoráte som prešla troma kanceláriami, kým som dostala vodičský preukaz naspäť. Všetci si nechali letáky, až som ich mala málo a posledný policajt mi aj pekne poďakoval za informácie. Tak som si povedala, že to nebolo márne, keďže všetko sa usporiadalo tak, aby som čo najviac príslušníkom polície porozprávala o Falun Gongu.

V najbližších dňoch mi prišlo do cesty veľa bytostí, ktoré chceli počuť o Falun Gongu.

Ďakujem Majstrovi, že mi usporiadal cestu a vám praktizujúci, že mu pomáhate.

Čo som uviedla je len moje osobné porozumenie, upozornite ma prosím na prípadné nedostatky.


* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.