Slovensko: Séria akcií proti prenasledovaniu Falun Gongu v Číne na východnom Slovensku

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Od štvrtku 19. októbra do konca týždňa prebehla v niekoľkých mestách na východnom Slovensku akcia na podporu ľudských práv tých, ktorí sú v Číne prenasledovaní za to, že sa venujú meditačným cvičeniam Falun Gong.

Niekoľko praktizujúcich tohto systému navštívilo postupne Prešov, Košice a Levoču, aby sa viac ľudí malo možnosť dozvedieť o tomto prenasledovaní. Prešov a Košice sú mestá, kde sa Falun Gong už pravidelne cvičí, o čom svedčili aj pozitívne reakcie ľudí na námestí a pri podpisovaní petície. Väčšina ľudí po zhliadnutí drsných scén z prenasledovania v Číne bez slova pristupovala k petícii proti prenasledovaniu a podpisovali ju. Za tých niekoľko dní pribudlo na petícii viac ako 600 podpisov. Veľmi nás potešilo, keď svoj podpis na petíciu pripojil aj jeden nevidiaci človek v Levoči – ktohovie, možno vidí ďalej, ako mnohí iní, napadlo nás.

Niektorí ľudia nám povedali, že si pozreli neďalekú výstavu Ploty hanby o zločinoch komunistického režimu vo svete, a že prenasledovanie Falun Gongu je ďalším z takýchto zločinov. Ďalší ľudia si brali letáčiky aj pre svojich známych či susedov, aby sa aj oni dozvedeli o Falun Gongu.

Na zhromaždeniach panovala veľmi príjemná atmosféra, dotváraná pokojnými cvičeniami Falun Gongu. V Prešove sa niekoľko menších detí zapojilo aj do rozdávania letáčikov a jeden chlapec sa hneď začal učiť aj cvičenia. O akciách informovali aj miestne médiá, prešovský Večerník a Korzár.

* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Můžete tisknout a rozšiřovat všechny články publikované na Clearharmony a jejich obsah, ale uvádějte prosím zdroj.